Wpis z mikrobloga

Nie macie wrażenia, że dziewczyny w Szczecinie czy też we Wrocławiu i reszcie ziem odzyskanych są wyraźnie ładniejsze niż na innych terenach w Polsce? Jestem ze Szczecina, niedawno byłem w Toruniu, i chociaż pobyt krótki to odniosłem właśnie takie wrażenie. I teraz pytanie do osób które częściej podróżują, czy też tak myślicie czy zwyczajnie mi się przewidziało? Chcę wyraźnie zaznaczyć że nie nie mam zamiaru obrażać kogokolwiek, po prostu mnie to nurtuje. Można by to wytłumaczyć tym, że po wojnie napłynęła tu ludność z wielu stron i materiał genetyczny bardziej oczyszczał się z uszkodzeń, na podbnej zasadzie na tych ziemiach jest najczystszy język polski- wszelkie regionalizmy czy jakieś gwary zaniknęły a przetrwały tylko słowa wspólne dla wszystkich grup które tu przybyły.
#dziewczyny #szczecin #wroclaw #ziemieodzyskane #genetyka
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@barman84: no właśnie chiałem poznać opinie innych, bo dużo czasu na mieście w Toruniu nie spędziłem, ale zaczęło mnie to nurtować, czy to przypadek czy jednak coś w tym jest
  • Odpowiedz
@muczacza1: Pogórze – teren górzysty lub pagórkowaty, porozcinany dolinami rzecznymi, czasami o wierzchowinie znajdującej się na jednym poziomie. Może ono być pozostałością dawnej powierzchni zrównanej przez denudację.

Pogórze może być porośnięte przez roślinność piętra pogórza lub regla dolnego.
:)

Generalnie obszary górskie sprzyjają powstawaniu enklaw, w których migracja ludzi jest bardzo ograniczona. Czasem jedna wioska żyje sobie razem przez kilkadziesiąt pokoleń bez napływu ludzi z zewnątrz.
  • Odpowiedz
@muczacza1 nie odpowiem ci na twoje pytanie bo nie znam.tych rejonów, ale chcę zwrócić uwagę na to, że uroda to nie tylko to z czym się rodzimy. Kobiety mogą się bardziej upiększać bo np. widzą że inne kobiety na ulicach to robią i tak się same nakręcają. W końcu w kobietach ciągle (niestety) czasem podświadomie a czasem nie jest ta rywalizacja o potencjalnego partnera, a więc staranie się żeby wyglądać jak
  • Odpowiedz
  • 0
@Mathas @szzzzzz: dziwię się tym oponiom o urodzie ukrainek, z obserwacji to: na pewno uroda na takim samym poziomie, a bardziej skłaniam się ku temu, że polki ładniejsze- bardziej smukłe, europejskie twarze, ostrzejsze rysy. Rysy twarzy ukrainek typowo wschodnie, jakieś takie nie wiem, opuchnięte? często w mniejszym bądz większym stopniu takie mongolskie. To tak z pobieżnych obserwacji. Przypominam sobię że tylko raz (albo dwa) widziałem bardzo śliczną ukrainkę, taką
  • Odpowiedz
@muczacza1 rzeczywiście Ukrainki w Polsce szczególnie mają często opadającą powiekę albo nawet taką typowo azjatycką zmarszczkę nakatną (monolid po angielsku). Podejrzewam że to dlatego że często są z tej wschodniej części Ukrainy objętej wojną, bliżej Azji. Ale być może bredzę.
Jak porównać typową polską vs ukraińską kobietę to rzeczywiście masz rację, Polki mają smuklejsze twarze (a to jest cecha bardziej kobieca niż męska).

No koniec końców każdy ma tam jakiś swój
szzzzzz - @muczacza1 rzeczywiście Ukrainki w Polsce szczególnie mają często opadającą...

źródło: temp_file9033507242666018606

Pobierz
  • Odpowiedz