Wpis z mikrobloga

Mirki dajcie rade bo mi to spokoju nie daje.
Blok deweloperski 4 lata, za szafa mam taka rozdzielnie CO.
Ten bialy plastikowy korek to odpowietrznik, ktory jak peknie to wywali mi wode z CO pod panele na calym mieszkaniu.
Blok obok budowany rok wczesniej mial juz takie przypadki.
Co za kasztan to wymyslil to nie wiem, ale dajcie rade gdzie kupie jakas metalowa nakretke na to, jest jakis standard?
Odkrecic i pojechac z nia do castoramy nie moge, bo jak odkrece to leje sie tam woda z CO.

#budownictwo #hydraulika #centralneogrzewanie
wujeksredniarada - Mirki dajcie rade bo mi to spokoju nie daje. 
Blok deweloperski 4 ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wujek_srednia_rada: A zgadnij dlaczego jest plastikowy a nie metalowy? Zgadnij jaka jest filozofia dzialania zabezpieczen?

Dowal metalowy. Masz pewnosc ze nie wywali. Cisnienie rozwali rury zamiast "bezpiecznik" Wtedy to dopiero bedziesz mial wesolo :DDD
  • Odpowiedz
@wujek_srednia_rada: na klatce powinieneś mieć zawory odcinające CO w mieszkaniu. Odpowietrznik trzeba wymienić w całości, na metalowy otwierany ręcznie, zapewne 1/2 cala i będą pasować grzejnikowe.
BTW na mieszkania jest 5 lat gwarancji, powinni sami wymienić.
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert nie moge wymienic na metalowa nakretke, ktora do odpowietrzania bedzie sie okrecac tak jak teraz odkreca sie plastikowa? To bedzie myslisz 1/2 cala?
Deweloper jak katalogowy polski deweloper po wydaniu mieszkan zapadl sie pod ziemie i nie wykonuje zadnych napraw dopoki nie bedzie to wskazane wyrokiem sadowym.
  • Odpowiedz
Odkrecic i pojechac z nia do castoramy nie moge, bo jak odkrece to leje sie tam woda z CO

@wujek_srednia_rada: to raczej już masz go do wymiany bo by działał prawidłowo nakrętka powinna być częściowo odkręcona by powietrze mogło wychodzić. Zaproś hydraulika by ci wymienił na lepszy to pozbędziesz się obu problemów za jednym razem
  • Odpowiedz