Wpis z mikrobloga

Mam w Play 3 telefony komórkowe i stare usługi UPC TV+NET 300Mbs za 85zł, co oni odzwonią albo ja dzwonię żeby przenieść TV+NET na nową ofertę Play (stary router już mi świszczy i sprawia problemy ze stabilnością internetu) to proponują to samo - TV+NET 300Mbs za 115zł. Co to za pomysł żeby proponować to samo za 30zł więcej? Już ogarnąłem oferty u innych operatorów, ale mógłbym zostać w tym Play bo zawsze lubiłem tę markę. Jest jakiś sposób żeby dobić sie do działu z jakimiś bardziej przekonującymi ofertami dla klienta który jest zdecydowany odejść? No chyba Play się opłaca żeby klient został i płacił np. 90zł (tyle proponują mi w innej sieci za TV+NET 300Mbs z nowymi urządzeniami) zamiast odszedł i żeby zostali z 0zł.
@play_polska
#play #internet #telewizja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7: bo nie umiesz w to grać, jak zbliza ci sie koniec umowy to na miesiac przed jej zakonczeniem piszesz pismo, ze rezygnujesz z ich uslug i czekasz na telefon, pani dzwoni do ciebie, mowi ze ale jak to, a ty dalej podtrzymujesz swoje zdanie i mowisz ze papa robisz tej sieci, wtedy jest szansa ze zadzwoni inny konsultant z lepsza ofertą
  • Odpowiedz
@xiv7: Nie musisz nic wycofywać. Jak zadzwonią i dadzą lepszą ofertę to po prostu podpiszesz z nimi umowę, wtedy wypowiedzenie traci ważność.
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokpok: niech tego nie robi bez kontaktu z pracownikiem. Łatwo o niego, wystarczy poszukać na spotted toru kogoś kto robi na telbbridge w Toruniu, sama mam znajomych i powiedzą co się da. W Orange są takie oferty, ale potem idziesz po dwóch latach na o wiele droższą podstawę i z 80 wskakujesz na 140, a wtedy już nie będzie taniej. Jak dla mnie albo zostań albo uciekaj na Polsat, na
  • Odpowiedz
  • 0
@xiv7: zostań na starej umowie, nowe dekodery są jeszcze gorsze. Miałam to na DARMWYM szkoleniu z UPC, które trwało tydzień, od 8 do 15. XD
  • Odpowiedz