Aktywne Wpisy
Kanarynka +33
Traktuje wykop Jako mój pamiętniczek, więc przychodzę z updatem mojego życia po roku...
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już

denazyfikacja +141
Urzadzenia są już od 5 tys (chińskie tanie) do nawet 40tys (niemieckie, szwedzkie) zależy też od mocy. Masz grunotwe do których musisz zrobić wymmienik albo powietrzne. Plus taki że masz tylko jedne opłaty stałe za licznik energii a koszt ogrzewania podobny do gazu, jeśli instlacja zostanie poprawnie wykonana. Warto zadbać aby dom był akumulacyjny, cięzkie mateeriały
Wystarczy policzyć koszt kotłowni, ogrzewania podłogowego, armatury z pompy ciepła i potem porównać z kosztem grzanie czystym prądem.
Nie wierzyłem ale znajomy ma dom tak zbudowany i jego główny problem to jak pozbyć się ciepła. Żona odpali odkurzacz i
źródło: IMG_0417
PobierzMonobloki sa mniej efektywne, ale juz od 3kPLN mozesz znaleźć jakiegoś Haiera, więc oszczednosci na ilości armatury i kotlowni.
Weź falownik hybrydowy i za rok, dwa dołoż magazyn odpowiedni i byc moze załapiesz się na MP7. Pod MP6 bym teraz nie inwestowal, bo mozesz się nie wyrobic.
@mr_abcd: panele nie maja obecnie żadnego sensu. A nowy dobrze ocieplony budynek o tym metrażu to Ci pewnie łyknie 1500-2000kwh na rok z "pompy powietrznej". Prąd jest też błogosławionym obecnie źródłem ciepła, więc odpadają Ci w przyszłości jakieś opłaty typu ETS2 itp