Wpis z mikrobloga

Szukam komputera rowerowego, im taniej tym lepiej. Najlepiej jakbym w 500/600 zł się zmieścił jeszcze z czujnikiem prędkości i kadencji. Jedyne wymaganie to żeby to działało poprawnie, tzn. oglądałem recenzje na yt że np. garmin ma problemy z przeliczaniem trasy jak się z niej zjedzie, więc od razu go dykswalifikuje, bo nie po to chcę kupić licznik żeby sprawdzać co chwilę telefon i weryfikować czy dobrze jadę. Myślę nad Magene C506 lub Geoid CC600. Ten pierwszy jest dwa razy droższy, ale ma mapy + nawigacja, a ten drugi ma sam ślad. Nie wiem tylko czy nie występują z nim takie problemy jak z garminem (albo co gorsza jeszcze więcej problemów) więc może w ogóle bez sensu przepłacać i kupić tego Geoida. Co myślicie? #rower #rowery #szosa #gravel
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kajshdakjshd mam igpsport 630, kupilem za 500zl na black friday, nie przelicza trasy ale pokazuje strzałki w kierunku najbliższego punktu trasy.polecam
  • Odpowiedz
  • 1
@kajshdakjshd

Jedyne wymaganie to żeby to działało poprawnie, tzn. oglądałem recenzje na yt że np. garmin ma problemy z przeliczaniem trasy jak się z niej zjedzie, więc od razu go dykswalifikuje

Jak się będziesz trzymał trasy to nie będzie musiał przeliczać ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kajshdakjshd: Ten geoid przelicza trasy chyba tylko jakasz telefon sparowany, ale mogę się mylić. Igs ma stare i nieprecyzyjne mapy. Może brytony jakis albo używany Garmin? Ja swój licznik kupowałem w zeszłym roku i z tego co pamiętam to poniżej 1k nie było nic sensownego z przeliczaniem tras, może Garmin 530
  • Odpowiedz
masz doświadczenie może z jeżdzeniem bez map, z samym śladem?

@kajshdakjshd: Jeździłem, da się. Nawet #kwadraty tak zbierałem.
Problemy robią się na bardziej skomplikowanych skrzyżowaniach, rozwidleniach dróg. Trzeba zwolnić, bardziej się skupić. A i tak udawało się się przestrzelić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na mapce jednak masz układ ulic i wiesz gdzie masz jechać.
Dla samej tej wygody zmieniłem sprzęt na garmina 530.
  • Odpowiedz