Aktywne Wpisy

Gmeras +721
Witajcie, obserwujące Mirki. To, że wciąż mam głowę na karku, wydaje się niewyobrażalne. W poprzednim poście wspominałem, że młody zaczął się rozchorowywać. Wczoraj byłem u lekarza, który stwierdził, że wszystko jest w "porządku" i zalecił leczenie objawowe. Jednak w nocy coś mnie zaniepokoiło w jego oddechu, więc pojechałem na nocną pomoc, gdzie po osłuchaniu otrzymaliśmy skierowanie do szpitala. Diagnoza: nieszczęsne zapalenie płuc. Ehh... Teraz leżymy w szpitalu i odpoczywamy.
Za dnia babcia
Za dnia babcia

źródło: temp_file7194144215788755875
Pobierz
Lolenson1888 +142
Jakie znacie jeszcze inne propolskie, patriotyczne wynalazki jak Liga Konferencji, gdzie można się popodniecać jak zajebiści jesteśmy? xD
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
Wczoraj wieczorem napadł mnie ból zęba. Siódemka u góry, wcześniej prawdopodobnie wypadła mi plomba z niego (tak mi się wydaje)
Ząb mocno zniszczony. Poszedłem dziś do dentysty, na zdjęciu RTG wyszło że mocno próchnica na tej siódemce, głęboko.
Dentysta otworzył te siódemkę, pozbył się nerwu który był na wierzchu i powodował duży ból, coś tam naciął dziąsło żeby się do czegoś dostać, coś poczyścił, borował, dał opatrunek. Już zostawiłem 350 zł xD I generalnie dentystka powiedziała że można leczyć i ratować kanałowo pod mikroskopem (całość operacji z dobudowaniem tej korony zęba ok.2.4k) albo wyrwać bo to siódemka. Ząb jest na tyle zniszczony że dentystka powiedziała że będzie musiała wyciąć kawałek dziąsła żeby dostać się do korzenia i na tym odbudować zęba.
Mirki powiedzcie - czy iść w to kanałowe czy jednak wyrwać bo przy tak zniszczonym będzie to się i tak babrać. Oczywiście po wyrwaniu tej siódemki to coś muszę zrobić z pustym miejscem więc pewnie implant. To też zaś opcja która może się nie przyjąć albo są inne powikłania i sam nie wiem co zdecydować. To że będę lżejszy o kilka tyś. to już się pogodziłem, natomiast chciałbym zrobić tak aby mieć spokój.
#stomatologia #dentysta
@water-watera: zadzwon na policje i zgłoś przestępstwo