Aktywne Wpisy
mambar +8
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Lewusx +117
Chudy ja, życzę wam dobrze spędzonych świąt!
105,7kg, tak malutko nie ważyłem prawie 2 lata. :D
9 dni bez iniekcji, jutro zaczynam rebound i wracam do treningów. W zasadzie to dziś wróciłem i był to pierwszy prawdziwy zaplanowany trening od 10 dni.
Ciesze się jak dzieciak! :D
#silownia
105,7kg, tak malutko nie ważyłem prawie 2 lata. :D
9 dni bez iniekcji, jutro zaczynam rebound i wracam do treningów. W zasadzie to dziś wróciłem i był to pierwszy prawdziwy zaplanowany trening od 10 dni.
Ciesze się jak dzieciak! :D
#silownia

źródło: IMG_5417
Pobierz
tldr: skończyłem studia, nie mogę znaleźć pracy w zawodzie
Post typu #zalesie
W zeszłym roku skończyłem studia I stopnia na jednej z topowych uczelni technicznych w tym kraju. Jeszcze przed obroną znalazłem pierwszą pracę w IT na umowie zleceniu. Popracowałem w tej firmie przez 8 miesięcy po obronie i w październiku zeszłego roku mi podziękowali za współpracę, bo skończył się projekt i nie potrzebowali tylu pracowników. Od tamtego czasu szukam pracy i cisza XD
Żeby nie było, nie kończyłem informatyki tylko automatykę i robotykę, także nie ograniczam się tylko do #it i szukam również pracy w dziedzinie wykształcenia, ale znaleźć coś bez nocek/ciągłych delegacji graniczy z cudem, a i z robotą z nockami czy delegacjami nie jest lepiej. Powysyłałem dziesiątki CV od tamtego czasu i udało mi się co najwyżej przedostać do rozmowy online i po niej był co najwyżej negatywny feedback.
Tyle się słyszy o niskim bezrobociu, o rynku pracownika itd. a koniec końców i tak pracodawcy wybrzydzają jak tylko mogą, bo jest tylu pracowników że mogą zwlekać z zatrudnieniem w poszukiwaniu idealnego kandydata i olać dziesiątki osób które by się nadały na to stanowisko po drodze. Już nawet nie wspomnę o tym, że ogłoszeń na stanowiska entry level jest jak na lekarstwo. Każdy szuka pracownika z wieloletnim doświadczeniem, ale nikt nie chce tego doświadczenia dać XD
Nawet niedawno zarejestrowałem się jako bezrobotny w urzędzie pracy i tam też nie mieli dla mnie żadnych ofert
inb4 pewnie jesteś słaby lub nie umiesz angielskiego
Nie twierdzę że jestem jakiś niesamowity, jednakże udało mi się zdobyć stypendium za wyniki na studiach i w miarę swobodnie rozmawiam po angielsku
Jakbym wiedział, że tak to będzie wyglądać, to nie pchałbym się na polibude. Szkoda było siedzieć po nocach i robić projekty czy uczć sie na egzaminy z wytrzymałości materiałów czy innych fizyk. Niestety wpadłem w pułapkę STEM mema i jestem mądry po szkodzie
Od października pewnie pójdę na magisterkę na coś innego jak niczego w międzyczasie nie znajdę
#pracbaza #studbaza #pracait #polibuda #bezrobocie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
Prawie jak pilot komercyjny, z tym że piloci zarabiają o wiele lepiej i nie muszą siedzieć w fabrykach smrodu
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: Nie dotyczy teraz IT
Podobnie z busami - dla niejednego młodego człowieka w wieku opa jest to fajna przygoda i łatwe pieniądze, a nie żadna niewolnicza praca.
Czyli wybrałeś studia w branży gdzie dużo ofert pracy wymaga dyspozycyjności i masz jeszcze pretensje, że innych ofert jest jak kot napłakał?
@depish: xD. No cóż, jesteś dziwakiem, ale to nie znaczy, że normalność nie istnieje. ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Jak ktoś jest p-------m, to prawie wszystko oprócz opieki mamusi jest dla niego niewolniczą pracą z dołami społecznymi. ¯\(ツ)/¯
Bierze się życie takie, jakim jest,
Żeby nie było, nie kończyłem informatyki tylko automatykę
Rozumiem, że kierunek studiów wylosowałeś w chipsach?
@Przypadkowy: trochę niepotrzebnie z tymi inwektywami, ale masz rację. Chłop zamiast zacząć pracować w zawodzie, zbierać doświadczenie, kontakty, to placze na forum o rybach że mu w samolot każą wsiadać XD
Mam dokładnie te same studia: Mechatronika, Automatyka i Robotyka.