Wpis z mikrobloga

Witam

Szukam pomocy w wyborze zestawu do konwersji roweru
Chciałbym baterie na dobrych ogniwach markowych 20ah 48v
Silnik słyszałem, że dobry jest Bafang ? taki 750w chyba by wystarczył
Musi być silnik w tylnym kole, z opcją manetki. Silnik bezszczotkowy.

Rower mam Kross TransArctica Hamulce są tam hydrauliczne, manetki hamulca są oddzielnie z przerzutkami.

Dobrał by mi ktoś taki zestaw ? Bateria może być osobno, Z ali myślałem kupić ? tylko nie jestem pewiem czy można tam kupić dobra baterie

#ebike #rowery #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Enjama: 20 Ah bateria to chyba jakiś niedemontowalny custom. Polecam bafanga mid, 750 W. Mam na takim nastukane 9k km, prawie 10k. Rower bardzo fajny z tego co napisałeś, nie sprawdzam dalej.
Mam baterię od chińczyka i też przejechała tyle ale nie polecam. Mam nierówność na jednej celi, wyprowadziłem kontakty i kotnroluję, czasem doładuję, albo rower mi się przez to wyłączy przy 25% pojemności. Ale jeździ.
Polecam zrobić samemu. A
  • Odpowiedz
  • 0
@piwuch: Ten zestaw ma być dla ojca, dlatego zależy mi też na manetce, mówił że chce silnik w tylnym kole.
Co do Baterii, to chyba na olx poszukam kogoś kto robi takie. Jeszcze nie wiem jak rozwiązać sprawę manetki ? Bo w tych zestawach są manetki zwykłe na linke, a ja mam hydrauliczne.
  • Odpowiedz
@Enjama: Jeżeli poprosisz to może ci chinczyk da do zestawu w cenie. Tzn domyślam się, że chodzi o czujniki hamowania. Te do hydraulicznych działają na zasadzie kontaktronów magnetycznych. Wklejasz czujnik na korpus manetki oraz magnesik na jej dzwignie. Jak chinczyk nie da to za kilkadziesiat zl kupisz osobno. Są też czujniki ciśnienia montowane w wężyk hamulca ale to droższa sprawa i prawdopodobnie sam nie zrobisz.
A manetka w temacie to
  • Odpowiedz
@Enjama: Teraz za 5k można dostać rowery w promocji z silnikiem centralnym, a ty chcesz jakieś wynalazki montować. Mamy 2025 rok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Gozdziu: poogladalem filmy, podzwoniłem i wszyscy polecają middrive. Więc niech taki będzie :) Podobno najlepsze wyważenie roweru i najbardziej przypomina jazde, jak na zwykłym rowerze. Te rowery za 5k to ja podziękuje, wytrzymują 2-3 lata i na złom się nadaje. Wolę przerobić porządny rower.
  • Odpowiedz
  • 0
pojazdy elektryczne org

@Gozdziu: Czyli te bateria z ali na ogniwach markowych tez sa do kitu ? NIe sa tanie bo 2100 zl za 48v 20ah
Masz namiar na kogoś sprawdzonego, ewntualnie u nas w kraju ?
Już sam nie wiem gdzie kupić te baterie, bo na allegro też sprzedają chinskie baterie
  • Odpowiedz