Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem dlaczego paczkomat kosztuje mnie prawie 28 zł, skoro mam smarta i w kroku wcześniejszym mam info, ze dostawa jest bezpłatna. Czy ktoś z Was wie o co chodzi i może mi pomóc?

#allegro
marian1881 - Nie rozumiem dlaczego paczkomat kosztuje mnie prawie 28 zł, skoro mam sm...

źródło: 1

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@strusmig: Dzięki za zauważenie tego. Tak przyzwyczaiłem się do smarta, że z automatu założyłem, że każdy go udpstępnia.

@sirgorn @Dziad_z_labem Brak smarta i dodatkowa opłata 7,99 za każdą książkę robią tak duży koszt przesyłki.

Czyli muszę znaleźć innego sprzedawcę. Dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz
@strusmig: "darmowa dostawa powyżej" od nie ma znaczenia przy smarcie, ale tak w tym przypadku gdy sklep nie ma smarta to już ma znaczenie i widać że to specjalnie tak ;)

@marian1881 czyli klasycznie, jak jest za tanio, to znaczy że trzeba czytać mały druczek bo coś kombinują
  • Odpowiedz
@marian1881:
Smart to koszty dla sprzedawcy. Po pierwsze dopata do przesyłki, a po drugie ewentualne zwroty (tych jest więcej jak udostępnia się przesyłki Smart). Do tego wymóg określonych metody wysyłki, bez względu na to, czy dany przewoźnik działa w regionie sprzedawcy. Renoma niektórych przewoźników też robi swoje (głównie chodzi o Allegro One, które słynie z braku odbiorów, czy opóźnień w doręczeniu). Narzucanie przewoźnika przez Allegro, też działa negatywnie na sprzedawców
  • Odpowiedz