Wpis z mikrobloga

@Stay12: Już widziałem, że Ukraińcy musieli się wycofać, bo im amerykanie odcięli dostęp do informacji no i Koreańczycy z Północy (ci sami, którzy zostali zmasakrowani i wycofani kilka tygodni temu xD). To jest kolejna operacja, której porażka będzie zrzucona na wszystkich innych, ale nie na Ukrainę. A teraz przygotuj się na czytanie, jak to Ukraina nigdy nie chciała tego terytorium wymieniać podczas negocjacji i itp. To była od początku zmyłka,
  • Odpowiedz
@Szinako ad1 płk Lewandowski mówił też o znaczeniu strategicznym (teren Rosji) tej operacji, ale udało Ci się to pominąć. Nawet nie zaczynaj teorii jak to zła Ukraina tylko zniża się do takich zagrywek polityczno-strategicznych.

ad2 pcha ludzi w wojnie o przetrwanie, licząc że takie zagrywki pomogą jej ją wygrać.

ad3 jakim cudem masakra wojsk ukraińskich na tak przecież małym włamaniu wcześniej nie wyzwoliła tego obszaru? To się nie dodaje.
Mapki że zaraz koniec
  • Odpowiedz
ad1 płk Lewandowski mówił też o znaczeniu strategicznym (teren Rosji) tej operacji, ale udało Ci się to pominąć.

@staniolo: Wielokrotnie pisałem wcześniej, że z punktu widzenia politycznego/propagandowego operacja była sukcesem. Więc nie wiem, czego się czepiasz skoro nic o wpływie politycznym nie pisałeś tylko o przerzucaniu wojsk xD.

pcha ludzi w wojnie o przetrwanie, licząc że takie zagrywki pomogą jej ją
  • Odpowiedz
@Szinako
ad1 potrzebny przykład
ad2 potrzebne źródło odnośnie strat, a Trumpa ten teren obchodził nie będzie podczas negocjacji. Być może poprzednia administracja spojrzałaby inaczej.
ad3 Co ma Wołczańsk do tego?
ad4 No fajnie fajnie, a jak to się łączy z twoimi teoriami z pierwszego komentarza?
  • Odpowiedz
ad1 potrzebny przykład

@staniolo: Nie chce mi się szukać, bo na wykopie nie da się łatwo wyszukiwać własnych komentarzy do wpisów innych osób.

ad2 potrzebne źródło odnośnie
  • Odpowiedz