Aktywne Wpisy

Arbuzlele +90

enzomatrix +6
Chcę kupić auto sprowadzone z zagranicy, sprzedawca namawia mnie na spisanie umowy na tzw. niemca, czy takie namawianie nie podchodzi pod jakiś paragraf?
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
A) Zginę to ubezpieczyciel nie wypłaci ubezpieczenia bo wszyscy umywają rączki od działań wojennych ( ͡° ͜ʖ ͡°) i bank po prostu przejmie nieruchomość.
B) Urwie mi ręce i nogi więc nie będę miał za co płacić kredytu i stracę swój dom
C) Dom zostanie zniszczony przez rakietę i będę musiał płacić za gruz przez 25 lat (o ile nie umrę albo nie urwie mi rąk)
Fajnie, aż serce samo rwie sie do walki xDDDDDDDDD
#nieruchomosci #obowiazkowecwiczeniawojskowe
@Pjoter2000: kc 357
@Pjoter2000 jak najbardziej tak i to smutne jak wielu ludzi nie czyta OWU swoich ubezpieczeń. Standardowo jest wykluczenie od śmierci / zniszczeń w ramach wojny, lub terroryzmu. To nie jest sytuacja jak ze zwykłym pożarem, czy śmiercią kredytobiorcy.
Do tego potencjalny konflikt wyglądałby jak na Ukrainie, czyli to nie jest tak,
@Yuri_Yslin:
Wyobrażasz sobie ile czasu zajęłoby przeprocesowanie dziesiątek czy setek tysięcy takich spraw? Gdzieś przez te lata (znając nasze sądy dekady) mieszkać i za coś żyć trzeba a i sam artykuł nie gwarantuje zwolnienia ze zobowiązania tylko pozostawia to w gestii sądu.
sam mialem niekorzystna umowe wynajmu zawarta zaraz przed covidem
do sadu nawet nie poszedlem bo stwierdzilem ze to bez sensu, bo umowa dawno sie skonczy zanim bedzie pierwsza rozprawa, postraszylem tym landlorda i sie o---------l w koncu
@frutson: zniszczyli im to mieszkanie ruscy?
Komentarz usunięty przez autora
@Pjoter2000: @FrasierCrane: Gdyby ubezpieczalnie nie miały w OWU wyłączeń od działań wojennych to w razie wystąpienia takich rzeczy te firmy by zbankrutowały, więc cały sektor ubezpieczeń by się posypał
Radzenie sobie