@paniswiata: Majkut jest inteligentnym socjopatom, on wie co robi, zgrywa edgy śmieszka w blasku, którego nieudasy z Twitcha mogą się ogrzać. Jest jak popularny dzieciak w szkole, z którego żartów śmieje się, każdy przegryw bo myśli, że dzięki temu będzie kim lepszym.
@paniswiata: Może dla tego, że na pewno w jakimś stopniu właśnie tak jest. Generalnie za bardzo nie mówi się o tym chyba, ale streamarzy niesamowicie manipulują swoimi widowniami nagminnie żeby mieć z tego jakieś korzyści. Hitem jest na przykład pewien polski streamer znany z pobicia menela nadający z Rumunii lub NitroZyniak. Szczególnie ten drugi przecież on był w stanie na tyle manipulować swoją widownią, że wypromował Sentino i WhiteWidow sponsorował
Ludologiczny generał kiszczak jest spoko do posłuchania o soulsach. Nic więcej.
@SpoconyBambik: To jest człowiek który mówi, że nie zależy mu na pieniądzach a jednocześnie za chwilę próbuje ci sprzedać koszulki i rogi ze swojego sklepu mając instant gaming jako partnera.
@Cztero0404: Ogólnie cechą wspólną takich streamerów i ich community jest niska samoocena i wynikająca z niej tendencja do oceniania i wyśmiewania. Są w tym bardzo podobni do swoich widzów, tylko bardziej inteligentni i charyzmatyczni.
Ogólnie cechą wspólną takich streamerów i ich community jest niska samoocena i wynikająca z niej tendencja do oceniania i wyśmiewania. Są w tym bardzo podobni do swoich widzów, tylko bardziej inteligentni i charyzmatyczni.
@goblineq: Moim zdaniem ogólnie dość bardzo dużym problemem nas jako ludzi tudzież społeczeństwa jest nieogarnianie tego, że popularni ludzie tudzież ci którzy są na górze bardzo często nie różnią się niczym od wszystkich innych poza tym, że
Ja myślę że jest jednak sporo odklejusów wśród influencerów szeroko pojętych,
@goblineq: Oczywiście, że tak. Pamiętaj, że przede wszystkim to bardzo często są ludzie którzy w młodym wieku relatywnie szybko zaczęli zarabiać relatywnie duże pieniądze oraz być popularnymi więc bycie odklejusem tam nie jest trudne. Paradoks jest taki, że ci ze Stanów celebryci/popularni ludzie jak znam niektórych są znacznie mniej odklejeni od tych naszych pomimo skali innej.
że jak mu proponowali otwarcie wytwórni to on takie propozycje odrzucał.
@Cztero0404: I słusznie, bo większość niezależnych wytwórni się zawija. Quequality już nie żyje, SBM upadek fest, Step Records to tylko hospicjum dla uliczniaków z próchnicą, BOR to sam paluch, a przykładów można jeszcze wyliczać. Wszystko przejmują majorsy, które mają takie budżety, że za podpisanie kontraktu dają hajs poza konkurencją, byle tylko rynek przejąć.
@HubertOlkowski: Absolutnie nigdzie nie napisałem, że jest to coś złego. Napisałem, że w skrócie nie możesz mówić w kołko, że nie zależy ci na pieniądzach a jednocześnie czegoś co chwilę reklamować. Chcesz to sobie kupuj też kupuje gry w rożnych miejscach bo zwłaszcza tych starych gier wszędzie nie ma aczkolwiek ktoś kiedyś wspominał, ze tam coś z vatem jest.
I słusznie, bo większość niezależnych wytwórni się zawija. Quequality już nie żyje, SBM upadek fest, Step Records to tylko hospicjum dla uliczniaków z próchnicą, BOR to sam paluch, a przykładów można jeszcze wyliczać. Wszystko przejmują majorsy, które mają takie budżety, że za podpisanie kontraktu dają hajs poza konkurencją, byle tylko rynek przejąć.
@ziarno-absurdu: No właśnie, tutaj jest cały pies pogrzebany. On mówił, że nie otwiera wytwórni a jednocześnie robił wszystko
Nitro mu jedynie pomógł, absolutnie go nie wypromował. Sentino sam zbierał wokół siebie ludzi, szczególnie od hot16challenge2, gdzie znowu ludzie go polubili i mu dali dwudziestą szansę. Historia sentino jest o wiele dłuższa niż te +/- 5 lat. A co do whitewidow to się zgadzam i za to należy się c--j w dupę XD
@ziarno-absurdu: Oczywiście, że go wypromował. Sentino miał prawo zaistnieć tylko i wyłącznie ponownie dzięki Zyniakowi ponieważ
@Cztero0404: ogólnie to trochę wali mnie ten jego przekaz - rozumiem twój zarzut, po prostu uważam że jeśli chodzi o rpgi to gościa warto posłuchać..a o instant pytałem bo może są jakieś walki czy cos.
@HubertOlkowski: Dla mnie nie warto. Chłop dosłownie mówi, że ludziom podobają się pewne gry bo nie rozumieją podstaw gatunku xD a jak ma dyskutować z kimś poza swoim czatem to się kończy tak, że Rock go złomuje.
@Cztero0404: Ja wiem, że zyniak forsował sentino, ale jego wzlot w 2020 już się zaczął dziać samoistnie, bo położył super zwrotkę na hot16. Potem wiadomo, że masz rację.
Nic dziwnego, że wszystko przejmują majorsy w sumie mi też gdzieś tam kiedyś ktoś proponował kontrakt ( ͡°͜ʖ͡°)
@Cztero0404: Ale majors? I w którym roku jesli wolno spytać? Nie musisz
Ale majors? I w którym roku jesli wolno spytać? Nie musisz żadnych kwot podawać, po prostu ciekawy jestem.
@ziarno-absurdu: Oczywiście, że wolno. Tak, majors. Przepraszam, ale nie chcę rzucać datami absolutnie żadnymi bo sam nie pamiętam do końca obecnie kiedy dokładnie to było, ale jakbym miał wskazać takie zainteresowanie moją osobą to 2017 może nawet 2018/2019 rok w górę na pewno. Zresztą mamy 2025 rok a czasami dalej ktoś się
no, zarabiasz dopiero jak spłacisz koszta płyty, przy czym zaliczki śmiesznie niskie w porównaniu z takim sony czy universalem.
@ziarno-absurdu: Tutaj jest akurat trochę bardziej skomplikowana kwestia. Bardzo często wysokość zaliczki jest adekwatna do tego jakie oczekiwania ma wobec ciebie dany majors ewentualnie wytwórnia która chce ci ją dać. Kiedyś faktycznie te zaliczki były śmieszne, ale dziś są one absurdalnie wręcz wysokie, nawet kiedyś była afera bo ktoś miał nagrać
Nie no wiadomo, że step kiedyś to była potęga. Teraz bonsona niby zakontraktowali, ale już w takim stadium pretensji do świata, że to już nie to co kiedyś.
@ziarno-absurdu: Bonson to swojego czasu reklamował te ciuchy Miłość nawet więc tam już chyba jest naprawdę źle a Step ostatnio z tego co widziałem zaczął sięgać po Hukosa chyba znowu.
Sekciarze XD będą go bronić nawet gdyby pisał to do ich córek XD #famemma
@SpoconyBambik: To jest człowiek który mówi, że nie zależy mu na pieniądzach a jednocześnie za chwilę próbuje ci sprzedać koszulki i rogi ze swojego sklepu mając instant gaming jako partnera.
@goblineq: Moim zdaniem ogólnie dość bardzo dużym problemem nas jako ludzi tudzież społeczeństwa jest nieogarnianie tego, że popularni ludzie tudzież ci którzy są na górze bardzo często nie różnią się niczym od wszystkich innych poza tym, że
@goblineq: Oczywiście, że tak. Pamiętaj, że przede wszystkim to bardzo często są ludzie którzy w młodym wieku relatywnie szybko zaczęli zarabiać relatywnie duże pieniądze oraz być popularnymi więc bycie odklejusem tam nie jest trudne. Paradoks jest taki, że ci ze Stanów celebryci/popularni ludzie jak znam niektórych są znacznie mniej odklejeni od tych naszych pomimo skali innej.
@Cztero0404: I słusznie, bo większość niezależnych wytwórni się zawija. Quequality już nie żyje, SBM upadek fest, Step Records to tylko hospicjum dla uliczniaków z próchnicą, BOR to sam paluch, a przykładów można jeszcze wyliczać. Wszystko przejmują majorsy, które mają takie budżety, że za podpisanie kontraktu dają hajs poza konkurencją, byle tylko rynek przejąć.
I nie ma w tym żadnej hipokryzji, bo
@ziarno-absurdu: No właśnie, tutaj jest cały pies pogrzebany. On mówił, że nie otwiera wytwórni a jednocześnie robił wszystko
@ziarno-absurdu: Oczywiście, że go wypromował. Sentino miał prawo zaistnieć tylko i wyłącznie ponownie dzięki Zyniakowi ponieważ
@Cztero0404: Ale majors? I w którym roku jesli wolno spytać? Nie musisz
@ziarno-absurdu: Oczywiście, że wolno. Tak, majors. Przepraszam, ale nie chcę rzucać datami absolutnie żadnymi bo sam nie pamiętam do końca obecnie kiedy dokładnie to było, ale jakbym miał wskazać takie zainteresowanie moją osobą to 2017 może nawet 2018/2019 rok w górę na pewno. Zresztą mamy 2025 rok a czasami dalej ktoś się
@ziarno-absurdu: Tutaj jest akurat trochę bardziej skomplikowana kwestia. Bardzo często wysokość zaliczki jest adekwatna do tego jakie oczekiwania ma wobec ciebie dany majors ewentualnie wytwórnia która chce ci ją dać. Kiedyś faktycznie te zaliczki były śmieszne, ale dziś są one absurdalnie wręcz wysokie, nawet kiedyś była afera bo ktoś miał nagrać
@ziarno-absurdu: Bonson to swojego czasu reklamował te ciuchy Miłość nawet więc tam już chyba jest naprawdę źle a Step ostatnio z tego co widziałem zaczął sięgać po Hukosa chyba znowu.