Wpis z mikrobloga

świetne wieści z Arabii Saudyjskiej. Ukraina zgodziła się na zawieszenie broni, zatem piłeczka po stronie Putina. nie chce mi się wierzyć, że Putin się na to zgodzi. prędzej bym się spodziewał, że odj&bie zmasowany atak dronowo-rakietowy na Ukrainę, żeby pokazać jaki to samiec alfa i jak bardzo robi po swojemu. no i trampek w szachu. jak zareagować? już nie będzie mógł powiedzieć Zełeńskiemu, że za mało chce pokoju. ta karta mu wypada z rąk. Ukraina nadal chce podpisać umowę dot. minerałów, zaraz tRUmp będzie bez kart ;) a ego kruche, więc wypadałoby się odwinąć Putinowi... ciekawe te szachy.

#ukraina #rosja #wojna #usa #polityka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@roman_erotoman: bez najmniejszego problemu trump jest w stanie obwinić Ukrainę za odrzucenie warunków pokoju przez ruskich. Nazwał ofiarę agresorem, więc to by nawet nie był największy jego fikoł w tej sprawie. Putin się nie zgodzi, ale wina będzie po stronie Ukrainy.
  • Odpowiedz
  • 7
@Marktrel299 tylko by zrobił sobie z gęby cholewę... wiem, że to nie pierwszy raz, ale w tym przypadku nawet średnio rozgarnięty redneck zda sobie sprawę, że robi to za co krytykował Bidena.

generalnie czekam na Putina, aż pokaże trampkowi jak na wszystkich ma w------e, wliczając w to Trumpa, i czekam z popcornem co się stanie z kruchym ego pomarańczowego prezydenta :)
  • Odpowiedz
  • 3
@roman_erotoman zaprosił załęskiego, żeby znów zrobić szopkę i walnąć fochem, jakby Putin pokazał mu gdzie go ma. Głupi elektorat łyknie jak pelikan i będzie jeszcze bić brawo.
  • Odpowiedz
@roman_erotoman: Nic przecież, Rosjanie cały czas kłamią i Trump doskonale o tym wie, był prezydentem przez 4 lata. Zresztą sam Trump też kłamie, twierdził że Putin się zgodził na wojska europejskie na terenie Ukrainy i zapytał Putina dokładnie o te kwestie, a następnego dnia było zdementowanie ze strony rosyjskiej. Tak więc obaj siebie okłamują i obaj o tym wiedzą.
  • Odpowiedz
  • 1
@Odkamieniacz no cóż, dla mnie żadna niespodzianka. nie widzę Putina, który miałby zaprzeczyć sobie i zaprzeczyć temu co robił przez 3 ostatnie lata.

będzie plot twist, że Trump dojedzie Putina falą wsparcia militarnego dla Ukrainy xD
  • Odpowiedz