Wpis z mikrobloga

@Horkheimer, @stara_biauka_: chodniki nie są przeznaczone do jeżdżenia pojazdami. Jak się kostka zapadnie a Ty wpadniesz w dziurę i połamiesz nogę, to będziesz później szukał winnego. Rozumiem, że kurier ma ciężką pracę ale to lokale usługowe powinny mieć zapewniony odpowiedni dojazd a pracodawca udostępniać wózek/paleciak, który umożliwi sprawniejszy rozładunek.
  • Odpowiedz
@Koronanona: Taka właśnie rozmowa, że on tylko na chwilkę, on ma ciężko, jak stuknie kogoś przy 5km/h to nic się nie stanie, a jak ktoś się przewróci i złamie rękę to napiszesz, że przecież dwie nogi ma sprawne i drugą rękę całą ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@HerbatkaBardzoZiolowa:

pojedz na południe Włoch np. Sycylię - tam przepisy są raczej sugestią, a parkowanie na chodniku, przejściu dla pieszych jest całkowicie normalne

Na północy Włoch wcale nie jest lepiej, podobnie w Grecji, i ogromnej większości krajów na południu Europy, ale skąd spierdon który nigdy za granicę nie wyjechał mógłby o tym wiedzieć xD W Polsce mamy bardzo zdyscyplinowanych kierowców(największym problemem u nas jeśli już to jest olewanie ograniczeń prędkości),
  • Odpowiedz
to kurier poczty podjechal pod oddział bo musi przeniesc busa paczek do punktu po lewej stronie. Jakbys caly dzien rozwozil paczki do wieczora to bys nie mial siły juz na nic. A on odebrane paczki jeszcze musi tam zaniesc. Jak bedzie mial z 10 paczke po 30 kilo i kilkadziesiat drobnicy to logiczne ze chce podjechac jak najblizej drzwi

@stara_biauka_: Aaaa, no tak, bo przecież jak ktoś ma robotę do
  • Odpowiedz
nie wydaje mi się, by taki krótkotrwały wjazd na chodnik miał jakikolwiek realny wpływ na czyjekolwiek bezpieczeństwo.

@Fattek: A nie no to spoko, ekspert się wypowiedział i wgl jak ktoś zostanie na chodniku potrącony to jego wina bo nie ma instynktu samozachowawczego XDDDDD
  • Odpowiedz
@Koronanona: Właśnie, użyłeś słowa logika. Jeżeli ktoś zatrudnia się jako kurier i wie, że nie można wjeżdżać samochodami powyżej 2.5t DMC na chodnik chociaż odrobiną kółka, nie można jeździć wzdłuż po chodniku jakimkolwiek samochodem, to logicznie rzecz biorąc wziąłby i zaparkował jak człowiek i skorzystał z wózka.

Są ludzie, przestrzegający prawa, którzy dbają o dobro ogólne i o bezpieczeństwo przechodniów - i są ludzie jak Koronanona (tutaj nie muszę rozwijać)
  • Odpowiedz
@BigKokonat: niczego nie wyparłem, dzieci wpadają w rozmaite obiekty z prędkością 5kmh każdego jednego dnia i z jakiegoś powodu od tego masowo nie umierają xD naprawdę współczuję Ci tej traumy, popracuj nad tym
  • Odpowiedz
Imho kurierzy/inposty/poczta /dostawy mogą parkować gdzie chcą jak chcą.

Żeby nie było nie jestem kurierem, tylko myślę jakby to wyglądało jakbym był.

@niebadzogrem: No przecież mogą - na ulicy na awaryjnych, z chodników i ścieżek rowerowych won
  • Odpowiedz
@Koronanona: a Ty nadal jedno i to samo... eh. Nie mam żadnej traumy, a przynajmniej nie staraj się jej implikować. Dostałeś co chciałeś, nie odnosisz się do argumentów, jak widać trzeba trzymać się jedynej swojej metody -> A TY MASZ KRZYWE NOGI NA NA NA NAAA NAA. Rozumiem, że śmierć 22 osób np. w 2017 roku, potrąceni na chodnikach, to tylko statystyka i nie będziesz jej brał pod uwagę.

No
  • Odpowiedz
skoro chodnik jest dla pieszych to polikwidowac wszystkie przejscia dla pieszych, zeby nie wchodzili nawet na chwile na ulice, ktora jest dla samochodow, a kazde jednorazowe wejscie na jezdnie karac mandatem.

@Hennesi: kto ci nagadał bzdur, ze ulica jest dla samochodów? W jakiej szkole tego uczą?
  • Odpowiedz
Na północy Włoch wcale nie jest lepiej, podobnie w Grecji, i ogromnej większości krajów na południu Europy, ale skąd spierdon który nigdy za granicę nie wyjechał mógłby o tym wiedzieć xD W Polsce mamy bardzo zdyscyplinowanych kierowców(największym problemem u nas jeśli już to jest olewanie ograniczeń prędkości), i realne stwarzanie zagrożenia poprzez nieprawidłowe parkowanie praktycznie u nas nie występuje, ale żeby to wiedzieć trzeba by zobaczyć chociaż trochę świata.

@Zgrywajac_twardziela:
  • Odpowiedz
No przecież mogą - na ulicy na awaryjnych

@CeasingDig40K: nawet nie muszą na żadnych awaryjnych bo to nie jest awaria, a zwykły postój.

Ale polskiego kierowcy wybitnie boli parkowanie na jezdni bo przecież to jakiś wstyd jest pewnie.

Tymczasem cztery losowe ulice w Berlinie, w którym przecież wszyscy parkują tak jak u nas.
Krupier - >No przecież mogą - na ulicy na awaryjnych

@CeasingDig40K: nawet nie muszą...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
Ale polskiego kierowcy wybitnie boli parkowanie na jezdni bo przecież to jakiś wstyd jest pewnie.

@Krupier: Rozwala mnie ta logika busiarzy - na ulicy nie stanę bo będę innym przeszkadzał ale na chodniku to już uj z tym XDD
  • Odpowiedz