Wpis z mikrobloga

Targówek, Bielany, Białołęka czy Bemowo? W której dzielnicy najlepiej kupić mieszkanie? W grę wchodzą tylko te, przyjmę każdą opinię do serduszka #warszawa #mieszkania
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lazysoul ja 1,5 roku temu z premedytacją zostałem w powiecie Piaseczyńskim. A żeby nie było, przez kilka lat mieszkałem w Warszawie. Więc ja bym się wcale nie obrażał na warszawski obwarzanek. A jak już mam wybierać z tych dzielnic co wymieniłaś Bielany > Bemowo > Targówek a Białołęka to jakaś pomyłka i nawet bym tego nie wrzucał w zestawienie.
  • Odpowiedz
@lazysoul: To zależy które miejsce, Jelonki to jeszcze sporo elementu, raczej na północnych niż południowych, mnie przez 15 lat nic wielkiego nie spotkało, ale może to inna kwestia xD Chrzanów to dewloperski rak, tak jak wspomniane pola za Lazurową. Część Osiedla Przyjaźń spoko, tylko nie mówimy tu o domkach dla robotników xD

Górce po stronie Wola Parku są w twoim targecie, potem na północ Radiowa, Wrocławska, Żołnierzy Wyklętych. Oczywiście Górce
  • Odpowiedz
  • 0
Bielany, fajna dzielnica i ma metro. Jak nie pochodzisz z W-wy i masz rodziców i rodzinę do której jeździsz na weekendy to kupuj przy wylotówce z miasta. W niedzielę wieczorem to przejechać na drugi koniec miasta jest tragedią. Ja wybrałem Ursynów, zielono, fajni ludzie, metro I normalna zabudowa. I jeszcze jest wylotówka na Radom.
  • Odpowiedz
@lazysoul: Targówek, tak pod warunkiem, że jest to mieszkanie przy metrze a nie jakieś Wilno czy inny fabryczny. Metro jest gamechangerem, zielono, spokojnie i wszystko jest na miejscu a do centrum 15 minut metrem. Znajomi się śmieją, że nie widać, że to warszawa co dla mnie jest na plus. Komunikacyjne- dojazd wszędzie jest niezły.
Ogólnie polecam jesli taki klimat Ci pasuje
  • Odpowiedz
@lazysoul zależy jakie masz kryteria, bo nie napisałaś co jest dla ciebie istotne.
Na Ursusie masz sporo nowych osiedli więc i średnia wieku mieszkańców jest niższa a z rynku wtórnego masz nowsze mieszkania, nie widuje się też żuli ale jest sporo obcokrajowców. Jeśli dojeżdżasz do centrum do pracy samochodem to rano czekają korki, jeśli komunikacją miejską to jest kolej i WKD więc do centrum dojedziesz w 20 minut. No i w
  • Odpowiedz