Wpis z mikrobloga

#motocykle

AGV K1 czy MT Thunder 4 sv? Nie dam już się namówić na kask za ponad 2 klocki gdzie po roku urywa się linka od blendy, łamie zamknięcie wizjera, a jakość wykonania jest jak w kaskach LS2 za 300 zł - Mowa o HJC Rpha 70. Może jakieś inne modele o fajnym dizajnie na sporta?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reynald: Mam HJC i70, ludzie narzekali ze sie wszystko urywa, zrobiłem w nim caly sezon, zadnych wad, nawet sie nie porysował mimo takiego lekko matowego malowania. Mam też MT Blade i własnie ten Thunder jakiś nowszy, rownie dobre kaski, wygodne i lekkie. Mierzyłem kaski za 1000 i 1500zł i jak dla mnie to jest to samo co te za 800zł mają te same atesty, rownie dobre materiały wykorzystane do produkcji
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Godir17 Dzięki za opinię, chyba muszę się zagłębić w temat skorup i kupić kask gdzie jest ta lepsza, zobaczyć od jakiego pułapu cenowego się zaczyna. W Rpha 70 zrobiłem prawie 25 tys km i zepsuło się prawie wszystko po roku użytkowania. Po tym przebiegu wyściółka jest cała wytarta. Ten kask nie był wart 2400 zł bo tyle kosztował w owym czasie
  • Odpowiedz
@Reynald: ciekawi mnie jak to jest z tymi HJC, czy ja tak delikatnie użytkuje, czy są różnej jakości materiały i jeden wyjdzie lepszy, a drugi gorszy, ja mam kask z tej niższej półki tej firmy i zadnych wad, a bałem sie tego gównianego guzika do otwierania szyby xd
  • Odpowiedz
@Godir17: mam rpha 70 od paru lat i zero problemow, jedyny o jakim wiem ze wystepuje to urywajacy sie zaczep przy szybce, ale to na gwarancji wymieniaja po wyslaniu a co po to nie wiem
@Reynald hjc to nie marka premium, szczegolnie nie rpha 7x to kask typowo uzytkowy z blenda, dopiero bardziej sportowy to rpha 1x a pozniej na "tor" rpha1, sam tez obecnie wymieniam hjc na arai'a
  • Odpowiedz