Poproszę o polecenie damskiego oraz męskiego roweru - czasem szosa, czasem góry, szutry, mniejsze kamienie. Nie byłem nigdy fanem kolarstwa ale po operacji kolana kazano mi trochę pośmigać. Do 1500 zł (max 2k) - nie wiem, czy i na jak długo mi się spodoba jazda.
Uprzedzając durnowate komentarze - tak, tak, wiem, za tyle to można kupić resoraka. To fajnie. A reszcie, dziękuję serdecznie za odpowiedź.
Spojrzałem na jakąś pierwszą lepszą stronkę i wspominali o KROSS Evado 1.0, cóż, wolę również zapytać ekspertów.
@7050: Wolałbym nówkę, zamówić po prostu z jakiegoś sklepu z neta obydwa na raz i mieć jeszcze w tym tygodniu, niż przeszukiwać pół internetu w poszukiwaniu dwóch różnych używek i użerać się z ludźmi.
@KlapekApokalipsy: jesli chodzi o zamawianie z neta, to po zlozeniu takiego roweru w domu, polecam udac sie do kogos kto sie na tym zna i troche "podokreca" to i owo zeby dobrze jezdzil.
@KlapekApokalipsy: kuoiłem używany Merida Speeder na rowerowaholandia.pl za dobrą cenę. Firma chyba z Poznania. Ceny i jakość mają dobre, szybka wysyłka kurierem.
@KlapekApokalipsy: poklikaj, może coś fajnego znajdziesz, sezon już się zbliża, możesz też zadzwonić i pogadać, może nawet łatwiej, sklep wg. mnie spoko
: Wolałbym nówkę, zamówić po prostu z jakiegoś sklepu z neta obydwa na raz i mieć jeszcze w tym tygodniu
@KlapekApokalipsy: budżet którym dysponujesz jest wystarczający na rower, ale wiele pola do manewru nie ma. Szczerze proponuję jednak kupić w sklepie, gdzie rower prawidłowo przygotują do jazdy. Na niższej półce drobne usterki zdarzają się nagminnie, dobry sprzedawca zwyczajnie usunie je przed wydaniem sprzętu. W tej cenie chyba trudno o rowery
@KlapekApokalipsy: mam kross evado 2.0, z tym że starszy model. kupiłem go w 2016 i służy mi do dzisiaj, dałem wtedy 1200zł na likwidację sklepu. nie wiem po ile dzisiaj stoją i z tego co widzę, są tylko te "nowsze"
@bemo: Też go brałem pod wagę, problem polega na tym, że ciężko znaleźć dla mnie rozmiar (195 cm)... Tak czy inaczej, kupiłem już jakieś 2 dziwaki, zobaczymy co z tego będzie, najwyżej stracę.
Poproszę o polecenie damskiego oraz męskiego roweru - czasem szosa, czasem góry, szutry, mniejsze kamienie. Nie byłem nigdy fanem kolarstwa ale po operacji kolana kazano mi trochę pośmigać. Do 1500 zł (max 2k) - nie wiem, czy i na jak długo mi się spodoba jazda.
Uprzedzając durnowate komentarze - tak, tak, wiem, za tyle to można kupić resoraka. To fajnie. A reszcie, dziękuję serdecznie za odpowiedź.
Spojrzałem na jakąś pierwszą lepszą stronkę i wspominali o KROSS Evado 1.0, cóż, wolę również zapytać ekspertów.
Pozdro
#kolarstwo #rower #rowery #kiciochpyta
@KlapekApokalipsy: budżet którym dysponujesz jest wystarczający na rower, ale wiele pola do manewru nie ma.
Szczerze proponuję jednak kupić w sklepie, gdzie rower prawidłowo przygotują do jazdy.
Na niższej półce drobne usterki zdarzają się nagminnie, dobry sprzedawca zwyczajnie usunie je przed wydaniem sprzętu.
W tej cenie chyba trudno o rowery
p.s tu masz ramę Lkę w zacnej cenie:
https://pgbikes.pl/rowery-crossowe/2281-7626-rower-kross-evado-20-2023.html#/223-atrybuty_kolory-czarny_niebieski_polysk/471-rozmiary_ram-l_21_28_180_190_cm_wzrostu_