Wpis z mikrobloga

@remlezar: 6000 zł brutto (czyli jakieś 4400 do ręki) i to pewnie za miesiąc szkolenia.
I oczywiście podpisanie cyrografu, że w przypadku wojny państwo może się o taki przeszkolony mięsny worek upomnieć.
Nie no naprawdę dobry interes. Oferta pewnie skrojona pod patole która potrzebuje na działkę fentanylu i a-----l.
Mordo mówie Ci... 4400 zł i będziemy kręcić melanż cały miesiąc. A wystarczy chwile polatać z karabinem po poligonie.
  • Odpowiedz
  • 3
@Damntrain: To niech mnie doprowadzą siłą, jak będą obowiązkowe. Ale z własnej woli, za 6 tys. (pewnie brutto), to chyba bym musiał na głowę upaść konkretnie
  • Odpowiedz
@remlezar: nie no ja rozumiem początkowy wewnętrzny anarchizm, ale zanim się obejrzysz to będziesz wgniatał putina w ziemię i oglądał hołownie albo trzaska wydającego rozkazy szturmu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@Damntrain: Mam nadzieję, że zanim się obejrzę, to zobaczę (albo i nie zdążę zobaczyć) ruskiego snajpera celującego w moją stronę, a później zgaśnie światło
  • Odpowiedz
przecież i tak was wezmą jak będą obowiązkowe

@Damntrain: Ci co pójdą tam za kasę będą mieli pewnie taryfę ulgową. I będą tam w roli marketingowców.
Pochwalą na tiktokach, że te ćwiczenia są fajne. Postrzelali sobie, poznali fajnych ludzi. Pojeździli czołgami.
Latali na symulatorach. Normalnie jak kolonie! I potem jak wprowadzą obowiązkowe ćwiczenia wojskowe to pewnie sporo młodziaków to łyknie, że to w sumie fajne wczasy i też tam chcą.
  • Odpowiedz
@andbatros: ale jak wprowadzą obowiązkowe ćwiczenia wojskowe to nikt nic nie będzie musiał łykać. albo idziesz, albo cię wezmą pod przymusem, albo dostaniesz kilka razy karę administracyjna i finalnie i tak wylądujesz na jednostce albo w więzieniu z karą kilkudziesięciu tysięcy. no innymi słowy, nie masz wyboru
  • Odpowiedz