Wpis z mikrobloga

Mirki, jaki gotowy laptop na dofinansowanie PFRON (niedosłuch obustronny), do kwoty 6300 zł z płatnością 10%. Oczywiście może być tańszy. Zależy mi na ekranie matowym i żeby był solidny jeśli chodzi o obudowę. Czy proporcje ekranu 16:10 mają sens czy brać 16:9?
Która marka jest dobra?

#komputery #laptopy #laptop #dofinansowanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@DrakkainenV: jak ma grupę to wniosek składać w PCPR w swoim powiecie albo na platformie SOW (do logowania potrzebujesz profilu Zaufanego, możesz ty się zalogować i złożyć w imieniu ojca jako pełnomocnik), najlepiej w marcu bo później może nie być pieniędzy
  • Odpowiedz
@brednyk Sklep w Wieliczce ma na stanie 10 nowych T14 gen 5 Intel 155u, każdy za 5850, na Komputroniku takie kosztują po 7k. Nówki zamówione nieodebrane, gwarancja rok (CTA).... Aż zaciskam żeby żeby nie wziac jednego, ale poczekam na t14 gen 6 z 255u albo 255h chociaż pewnie będą po 12k przez najbliższe pół roku od premiery. Obecnie lepszego nie znajdziesz. Jedyną drobną wadą jest brak anten pod wwan w tych
  • Odpowiedz
  • 0
@Max3nium: tylko że to musi być oficjalna cena rynkowa ze sklepu żeby zrobić wycenę do wniosku o dofinansowanie. Wniosek rozpatrzą do maja a w czerwcu pewnie będzie kupno, więc to musi być model który będzie do kupienia za 3 miesiące. Polecasz coś ze sklepów typu Morele, Komputronik albo inny Media Expert? Niekoniecznie ThinkPad
  • Odpowiedz
Rozumiem. W firmie rozważam już od dłuższego czasu zakupy dla personelu i prawda jest taka że chcąc niechcąc najlepszym wyborem jest ThinkPad (który nie zachęca wyglądem, wiem, ale mi to rybka).

Na poczatku brałem pod uwagę Dragonfly Elite G4 w top spec z 5g, najlepsza klawiatura, dobry czas pracy i zajebisty aspect ratio 3:2, ale po głębszej lekturze okazuje się że maja najgorszy CS a i trwałość urządzeń nie jest dobra. Kolejny
  • Odpowiedz