Wpis z mikrobloga

Dostaje sprzeczne informacje odnośnie dokumentów jakie są potrzebne do zapłaty akcyzy za auto. Jedni mówią że jak wypełniałem AKC-US elektronicznie to nie musze dostarczać już do skarbówki żadnych innych dokumentów (np. opinii rzeczoznawcy) a inni na odwrót.Jak to w końcu jest? Po ilu dniach dostaliście potwierdzenia uregulowania należności?
#podatki #puesc #samochody
walokid - Dostaje sprzeczne informacje odnośnie dokumentów jakie są potrzebne do zapł...

źródło: akcyzapng

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@walokid: Wszystko zależy od województwa. W jednych wypełniasz i nara. Jak im nie będzie coś pasowało to za dwa lata dostaniesz list, żeby przesłać opinie rzeczoznawcy i dokumenty z odpraw celnych, dowody itp. Zrób sobie scan w razie czego wszystkiego. W innych zablokują możliwość rejestracji dopóki nie wyślesz kompletu dokumentów i nie zapłacisz tyle ile Ci wyliczył US.
  • Odpowiedz
  • 0
@ziomus13: ehh. Nedobre novinky. To po co jest ten portal do załatwiania spraw elektronicznie jak i tak muszę jechać do UZ. Dzięki za info Mireczku. Zawioze im to bo za 2 lata pewnie nie będę wiedział gdzie to posiałem
  • Odpowiedz
@walokid: dokładnie nie pamiętam ale po paru dniach dzwoniła pani z urzędu żebym przyniósł dokumenty. Co ciekawe po wystaniu godziny w kolejce miła pani w okienku z pełną powagą powiedziała że mam iść wrzucić je do wrzutki przed urzędem.
  • Odpowiedz