Wpis z mikrobloga

Mordeczki sprzedające na #allegro sprawdźcie swoje rachunki w sekcji KARY :D

Wielu z Was pewnie może się dziś pakować i w---------ć w Bieszczady bo Allegro naliczyło wstecznie z ostatnich 11 miesięcy kary za uciążliwe przesyłki dla usługi Smart tj.: 110,16 zł lub 1111,59 zł za paczuszkę. Pochwalcie się wynikami bo jak na razie znam rekordzistę z wynikiem ponad 60k naliczonych kar :D

#allegro #zalesie #biznes #handel
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Dziad_z_labem: uszkodzone przesyłki w których idzie towar "niedozwolony" lub ADR tj. płyny powyżej 750 ml, chemia domowa typu jakieś domestosy, dezodoranty, chemia budowlana itp.
  • Odpowiedz
@Desseres Absurdalne w tej sytuacji jest to że allegro radośnie kasuje prowizje za produkty które większość firm kurierskich ma jako "zakazane produkty".

A potem jeszcze radośniej ściągnie za to karę, nice.

W ogóle cały ten temat produktów zakazanych jest śmieszny bo jak kiedyś analizowałem taka listę od UPS to mało co w sumie można było wysyłać. Czyli jest jakaś lista, której nikt nie przestrzega, każda firma o tym wie ale ma
  • Odpowiedz
@Desseres jest grupa już założona kary odnośnie poczty polskiej 99.99 za paczkę . Ja mam niedużo rekordzista z grupy na 130 000 kar za przesyłki 2xl .Będzie chyba z tego znalezisko narazie szykują pozew zbiorowy.
  • Odpowiedz