Aktywne Wpisy

kecyc +88
Zaraz egzamin na prawko C. Kurde stres jest, niby człowiek umie jeździć ale stres jak ta lala.

Jak weźmiesz iPhone nigdy nie wrócisz na #android ta, bateria tak pięknie trzyma, że po tygodniu już myślę czy nie oddać i nie zamówić oneplusa 15, czuję się jakbym cofnął sie w rozwoju, bateria słaba, żadnych ficzerow, aparat też bez szału w porównaniu do honora magic 6 pro na plus tylko rozmiar bo to male pro, ale dwa razy dziennie telefonu ładować nie będę
#iphone #ios
#iphone #ios

#nieruchomosci
A jeżeli w ten sposób odkładali na emeryturę i to ich poduszka finansowa, dochód z najmu nieruchomości?
@DiMaria: ty tak na poważnie? Jeżeli tak to może masz dane jaka część promila wszystkich emerytów się tak zabezpieczyła
Takie jajco że jak zlikwidujesz popyt inwestycyjny, to mieszkań będzie mniej, bo Janusze będą ładować hajs w lokaty, a nie w beton.
@Ritowel11: w ogóle tako koncept się sprawdza? że ktoś kupuje mieszkanie i kisi 10 czy 20 lat "dla dziecka"?
ja to nie znam takiego przypadku, po znajomych znam za to bardzo liczne przypadki, że właśnie rodzice kupują dziecku mieszkanie jak dziecko idzie na studia, szczególnie gdy dochodzi rodzeństwo,
o tak teraz z ręki to z kilkanaście takich sytuacji znajomych mogę
@mickpl: a jednocześnie brakuje 2 mln na rynku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba nie chcesz powiedzieć, że ci ludzie mogliby inwestować w VWRL albo SP500 albo złoto albo...
Przecież to by było bestialstwo!
Nie, to jest zmienianie zasad gry w trakcie.
@Mavericky: wystarczy go zamienic z podatkiem od pracy. i glownie opierac sie na opodatkowaniu konsumpcji i kapitalu. a nie konsumpcji i pracy.
@mickpl: No bo ci rządzący nie myślą ani trochę, wprowadzić w ustawie promocję, że przez rok od jej wejścia za sprzedaż trzeciego+ mieszkania notariusz jest gratis i PCC 0 zł dla osób 60+ i wtedy jak gratis, to okazja, której nie można przegapić przecież, dyskomfort zastąpi chytrość.