Wpis z mikrobloga

Tusk wlasnie potwierdzil ze szkolenia wojskowe beda DOBROWOLNE, beda trwac miesiac i zaplaca za to 6k zlotych.

Teraz przypomnijmy sobie tych wszystkich zesrancow z poprzednich kilku dni ktorzy srali w gacie ze wezma wszystkich, za darmo, do pompek sie w blocie a potem na front ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wstyd wam tchorze? Bedziecie juz spac w nocy?

#polityka #sejm #bekazlewactwa #bekazpisu #ukraina
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ma szans, żeby dobrowolnie ktoś na taki układ poszedł.

@Marktrel299: Zdziwisz się, ludzie za mniejsze pieniądze by poszli, tym bardziej że to nie będzie masowy pobór tylko ćwiczenia dla chętnych, więc na każdego będą chuchać i dmuchać.
Nauczysz się czegoś wartościowego, w międzyczasie pojesz, pośpisz, może nawet popijesz i podupczysz i jeszcze Ci za to zapłacą.
Aha, i argument że "hurr durr, robota 24/7 bo koszary" jest trochę nietrafiony.
  • Odpowiedz
@Drmscape2

To nie jest atrakcyjna forma szkoleń dla nikogo, kto ma pracę na etat, nawet na minimalnej.

Zależy od tego czy państwo zagwarantuje urlop na ten czas. Bo jeśli tak to na UOP powinno być: normalna wypłata z pracy +6k za ćwiczenia. To już jest zajebisty deal.
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: Nie ma co porównywać przebywania wśród ludzi ze swojej grupy społecznej, do przebywania z randomami, wśród których część będą stanowić narkomani, allkoholicy, przestępcy.
Pobyt w koszarach bardziej przypomina pobyt w więzieniu niż w akademiku.
  • Odpowiedz
Teraz przypomnijmy sobie tych wszystkich zesrancow z poprzednich kilku dni ktorzy srali w gacie ze wezma wszystkich, za darmo, do pompek sie w blocie a potem na front ( ͡º ͜ʖ͡º)

@why1sthat: szok, że jak Tusk powiedział o obowiązkowych szkoleniach to się przestraszyli wszyscy, a teraz zalicza damage controle i nagle dobrowolne
  • Odpowiedz
  • 17
@why1sthat

Tusk wlasnie potwierdzil

Aaa, Tusk coś potwierdził / obiecał ( ͡º ͜ʖ͡º) to na pewno tak będzie mówię ci mordo. Przecież nigdy nie kłamał przed wyborami.
Mówił, że zrobi z tej obietnicy konkret 101, bo nie oglądałem?
  • Odpowiedz
czy do ćwiczeń wymagana jest kategorią zdrowia A

@maciejos-donbakos: W teorii D w górę, przy czym jak będzie trzeba to nawet E po ponownej kwalifikacji może się stać A. No chyba, że masz to E ze względu na brak oczu - ale jak masz wpisane E ze względu na otyłość czy choroby np. skóry, których nikt nie leczył 20 lat temu a teraz bez problemu - to przekwalifikują w zasadzie
  • Odpowiedz
@hoodoovoodoo: mam D ze względu na astmę i alergie (tego pierwszego już nie mam, wyrosłem lub zaleczyłem), nawet chciałem ją zmienić jak uprościli tę kwestię, ba, chciałem iść normalnie w kamasze ale przy badaniach dali mi skierowanie na testy na n-------i xD z racji tego że czasem sobie zapalę to odpuściłem temat
  • Odpowiedz
@why1sthat:
jak dobrowolne to ok,

jakby były obwiązkowe to
6k to ja zarabiam w 2-4 dni, mam zobowiązania na wyższe kwoty i co ? mam przez miesiac nie zarobić ani grosza i być do tyłu ? klientom mam powiedziec ze mnie miesiąc czasu nie będzie ?
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: Ale oczywiście że tak jeżeli są skoszarowani 24/7 to powinni mieć płacone za 24h. Jeżeli nie to co stoi na przeszkodzie aby po szkoleniu ludzie wracali do domów.
  • Odpowiedz