Wpis z mikrobloga

Tusk wlasnie potwierdzil ze szkolenia wojskowe beda DOBROWOLNE, beda trwac miesiac i zaplaca za to 6k zlotych.

Teraz przypomnijmy sobie tych wszystkich zesrancow z poprzednich kilku dni ktorzy srali w gacie ze wezma wszystkich, za darmo, do pompek sie w blocie a potem na front ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wstyd wam tchorze? Bedziecie juz spac w nocy?

#polityka #sejm #bekazlewactwa #bekazpisu #ukraina
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@why1sthat: 6k złotych za pracę 24/7? Minimalna krajowa to jest 30,50 zł,, czyli 732 zł za dzień pobytu w koszarach, czyli jakieś 21 000 zł za miesiąc.
Nie ma szans, żeby dobrowolnie ktoś na taki układ poszedł.
  • Odpowiedz
@why1sthat: Dodatkowo;

Ochotnicze ćwiczenia będą uzupełnione o ćwiczenia specjalistyczne takie jak dronowe czy specjalistycznych technologii.

Tusk dodał, że stworzone zostanie też centrum szkolenia, gdzie wykorzystana będzie wiedza weteranów, takich jak GROM czy JW Libliniec.
  • Odpowiedz
6k złotych za pracę 24/7?

@Marktrel299: gdzie tacy idioci jak ty się rodzą? nie każda godzina w szkoleniu wojskowym to aktywna praca – część czasu to np. odpoczynek, spanie czy czas na posiłki. Wojskowe szkolenie nie jest standardową pracą w sensie cywilnym. Przeważnie nie odbywa się przez 24 godziny na dobę, tylko w określonych godzinach.
  • Odpowiedz
@PolishCebula: Odpoczynek w koszarach z 20 randomami? Płaci się za czas, a nie za pracę.
Praca ochroniarza w Biedronce czy na parkingu też nie jest w 100% aktywna, tylko pewnie w 10%, a w większości to słuchanie radia i przeglądanie internetu, więc idąc twoją logiką tacy ludzie powinni dostawać 10% minimalnego wynagrodzenia, bo przez większość czasu się lenią?

I ty byś poszedł na to? 6k za 24h przez 30 dni
  • Odpowiedz
@Marktrel299 ochroniarz w biedrze to ma zbyt rozbiegane oczy zeby na monitorze wszystkich złodziei łapać i pracowników monitorować.

Jakby w ładnej okolicy była miejscowka i po godzinach można było skoczyć na plażę to bym pojechała xd
  • Odpowiedz
Tusk wlasnie potwierdzil ze szkolenia wojskowe beda DOBROWOLNE, beda trwac miesiac i zaplaca za to 6k zlotych.

@why1sthat: Oho, to kapitaliści bez kapitału aka konfederaci mimo, że nie będą się uśmiechać to zaraz będą masowo an ćwiczenia się wybierać xD
  • Odpowiedz
beda DOBROWOLNE, beda trwac miesiac i zaplaca za to 6k zlotych.

@why1sthat: dać się skoszarować na miesiąc za 6k, to atrakcyjna opcja co najwyżej dla bezrobotnych i młodziaków zapalonych wojskiem, którym będzie się na wakacjach nudzić. To nie jest atrakcyjna forma szkoleń dla nikogo, kto ma pracę na etat, nawet na minimalnej.
  • Odpowiedz
@PolishCebula: no ale jedziesz na cały miesiąc na szkolenie a nie wychodzisz na 8 godzin jak do roboty. Ja bym skorzystał ale 6k to mi nawet na moje opłaty comiesieczne nie starczy xD

@Rozklapciocha: dla ciebie nie, dla mnie nie, ale np dla większości k0nfairzy gołodupców bez pracy to jak złapać pana boga za nogi xD
  • Odpowiedz