Aktywne Wpisy

wfyokyga +85
Dzień dobry, dziękuję że o mnie pamietaliscie i mnie godnie zastąpiliście w tematach obrazów i czołgów. Szczególnie @BBxx bo widziałem że n---------ł ostro, muszę to wszystko zaplusować. Reszcie też dziękuję i też se tęskniłem za wami. Cieplutko w serduszku dla jego gdy widział te wszystkie wpisy z pozdrowieniami (づ•﹏•)づ
#solidarnizwfyokygom
#solidarnizwfyokygom

źródło: temp_file5040782420009752059
Pobierz
EnzoMolinari +50
To nie jest porada inwestycyjna.
P.S.
Oczywiście uważam, że inwestowanie jest ważne, ale owczy pęd instalowania XTB i kupowania pierwszego z brzegu ETF, który baaardzo przebija się ostatnio m.in. na X, strasznie mnie bawi XD
#gielda #inwestowanie #usa #trump #wojna #oszczedzanie #xtb
Ale pamiętaj, że S&P500 to długoterminowe inwestowanie, a nie, że patrzysz na kilka miesięcy prezydentury która będzie trwać max 4 lata XD
Po Trumpie przyjdzie ktoś inny, a po kimś innym jeszcze ktoś inny.
@kropla_bez_kitu_benc: popatrz sobie ile mu zajęło wrócenie na dobry tor po tym jak go r------ł covid. I się nie przejmuj, twoje 2k pięknie zainwestowane w perełeczki, które wybierałeś 6 miesięcy też odbija.
Nawet normalny krach jak w 2008 jest tylko małym blipem jeżeli odkładasz na emeryturę bo wiadomo że każdy krach się odrobi.
Jak ktoś kupił etf z myślą o długim terminie a po miesiącu się posrał bo spadło o dwucyfrowy procent
Sporo osob nie kupuje akcji ake cfd na indeksy lub akcje. A to oznacza ze musza grac krotkoterminowo bo w kazdej chwili moze ich zwyczajnie wyciac. Tak jak wczoraj nasdaczek polecial 900 punktow to w zasadzie w polowie tej drogi juz by wycial. Tak wiec strategia inwestycyjna zalezy od instrumentu finansowego. Ktos kto kupuje akcje troche
Obecnie jest bańka AI (spójrzcie na Nvidię i inne bigtechy). To że Trump sobie gada głupoty i trochę spadło, to tylko będzie bardziej miękkie lądowanie (nie z tak wysoka).
Nie mówię, że SP500 jest złe. Jeśli ktoś kupuje od 10 lat i
@evilman_ ale ETF jest z założenia bardzo prostym instrumentem, ma zachęcić inwestorów, którym nie chce się analizować co kto i kiedy, szczególnie przy "All world". To jest jeden z elementów portfela, mający dywersyfikować ryzyko i premię za to ryzyko a nie złoty środek na szybki zarobek. To trochę jak z dyskusją w internecie po co brać all