Aktywne Wpisy

wykop +385
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
maciek03pl +2
Miesiąc temu sprzedałem nastoletni samochód, którym jeździłem ponad rok. Od paru dni nowy właściciel pisze smsy ze mam mu zwrócić za naprawę skrzyni (ponad 50% wartości z umowy sprzedaży). Twierdzi, że ma ekspertyzy biegłego sądowego, że pojazd ma wadę ukrytą. Ze skrzynią rzeczywiście był problem(o czym kupujący został poinformowany przy zakupie), bo pół roku temu był wyciek, ale został on naprawiony i samochód dalej użytkowałem. Miał ktoś taką sytuację? Jak się skończyła?
Poddaje się. Jutro nie wstaję do pracy, więcej mnie ona kosztuje zdrowia niż warty jest ten ryż który da się za ten ochłap kupić. Zresztą ta firma i tak zaraz zbankrutuje.
#przegryw #zalesie #edukacja #pracbaza
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierznawet gdybyś zacisnął zęby, poszedł na ścisłe studia, przeszedł przez tą mękę i znalazł dobrze płatną pracę to i tak pewnie byłbyś nieszczęśliwy bo każdego dnia musiałbyś się zmuszać do czegoś co kompletnie do ciebie nie
Obroniłem doktorat bo babcia mówiła że się zabije jak tego nie zrobię, ale nie upominałem się już o etat na uczelni, zresztą z różnych personalnych powodów i tak mogli
Poza tym jestem zły na siebie, bo był kierunek do którego mam predyspozycje, a który był bardziej (nie jakoś super, ale bardziej) opłacalny, czyli prawo. Wtedy wydał mi się zbyt nudny, dziś uważam że jest nawet ciekawy, ale edukacja by trwała z 10 lat i
Mam zacięcie raczej humanistyczno-artystyczno-biologiczne (niezly miks, wiem) ale poszedłem na polibudę bo ojciec i dziadek to na mnie wymusili, ledwo dobrnąłem do inżyniera, na magisterkę nie starczyło mi już siły bo tak się wypaliłem ścisłymi naukami ktorych niecierpie i obcowaniem z ludźmi z którymi było mi kompletnie nie po drodze (syndrom oszusta mocno), chwile porobiłem w
A co do filmów na YT, może podchodzisz do tego za bardzo perfekcjonistycznie, ostatnio trochę oglądam różnych rzeczy i powiem Ci, że najważniejsze jest zacząć. Po prostu nagrywać, wrzucać. W trakcie nauczysz się różnych technik i z czasem
Obserwujac kariery ludzi, z ktorymi sie uczylem, to zaden frytek nie serwuje, wrecz przeciwnie ;)
Moze miales lo prostu pecha, albo potrzebujesz wiecej czasu.
Dla takich jak my duze korpo to wlasciwa sciezka kariery. Male firmy to dno bez szans na rozwoj.
P.S. a minimalna zarabia prawie polowa Polakow,