Aktywne Wpisy

mirko_anonim +40
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo

Chuopijak +1
#nieruchomosci
Starzy mają znajomego takiego. Mieszka z rodzicami, żoną i trójką małych dzieci w mieszkaniu 3 pokojowym. Owy znajomy buduje dom, jakoś w kwietniu minie 10 lat od początku budowy. Chłop zamiast wziąć kredyt i zbudować dom w rok czy tam dwa robi wszystko sam. Jest budowlańcem, po pracy po prostu jedzie do siebie na działkę i buduje swój dom. Czyli z jednej roboty do drugiej. Podziwiam go, że już
Starzy mają znajomego takiego. Mieszka z rodzicami, żoną i trójką małych dzieci w mieszkaniu 3 pokojowym. Owy znajomy buduje dom, jakoś w kwietniu minie 10 lat od początku budowy. Chłop zamiast wziąć kredyt i zbudować dom w rok czy tam dwa robi wszystko sam. Jest budowlańcem, po pracy po prostu jedzie do siebie na działkę i buduje swój dom. Czyli z jednej roboty do drugiej. Podziwiam go, że już
Co wybierasz?
- Budować samemu jak ten chłop bez kredytu 200m² 26.2% (49)
- Wziąć kredyt na te 30 lat i zbudować 130m² w rok 73.8% (138)
2.2h powinno wystarczyć w zupełności, zwłaszcza, ze to loty na terytorium Europy - rzadko są tak duże opóźnienia byś nie zdążyła. Zresztą znowu -jeśli wszystko jest na jednym bilecie - linie lotnicze za ciebie odpowiadają - jeśli trzeba będzie zaczekać 10-15min - zaczekają, jeśli opóźnienie
Co do bagażu to nie jestem pewien, ale powinno być to tak zrobione, żebyś nie musiała wyjść ze strefy
To mnie zaczyna przekonywać, alternatywa jest lot bezpośredni z Pyrzowic, ale dostać sie z Krakowa tam, zwłaszcza w nocy, to jest męczarnia 2 godzinna w busie do którego jeszcze wcześniej trzeba dojechać, a na lotnisko w Krk po prostu biorę ubera z domu i już.
Lot na "jednym bilecie" sprawia, że bagaż jest nadawany do celu, a Ty masz gwarancję przesiadki, nawet jakby pierwszy samolot się spóźnił. 2 godziny to dużo czasu na przesiadkę. Bilet kupiony przez pośrednika (booking) będzie działał tak samo.
To co nie jest przesiadką na jednym bilecie to sytuacje gdy kupuje się dwa różne bilety (zwykle składak w którym jakiś odcinrk wykonuje tania linia). Niestety, wzrost popularności takich podróży sprawia,