Aktywne Wpisy

stuparevic +213

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Blackhorn +109
Tak jak kiedyś Rzeczpospolitą zniszczyli janusze szlachcice co doprowadziło do rozbiorów, tak dzisiaj zniszczą ją janusze pciembiorcy co masowo sprowadzają sobie niewolników z afryki, azji i ameryki pd. żeby tylko nie musieć płacić więcej Polakowi rodakowi. Niedługo ten kraj stanie się całkowicie jałowy. Korposzczury zastąpi SI, a kolchozników ciapaci. Swojego przemysłu, know how ani skutecznych startupów nie mamy. O januszach deweloperach budujących klatki dla polaków nawet nie wspominam. A jak już będziemy
1.Czy sprzedający chętnie okazują ten papier o WZ? Wydaje mi się że powinni, ale może się takich rzeczy nie pokazuje do wglądu przed kupnem.
2. Na co zwrócić szczególną uwagę przed ostatecznym podjęciem decyzji? Rury wodociągowe idą przy działce, ale prąd trzeba by ciągnąć około 150m, ale gdzieś czytałem że do 200m koszta pokrywa energetyka, jak to jest.
3. Czy po kupnie działki możliwe jest, że cofną decyzję o WZ?
4. Ile procent idzie utargować z ceny.
Będę wdzięczny za wszelkie rady.
#budujzwykopem #dom #budowadomu #budownictwo
https://rankomat.pl/nieruchomosci/nowe-przylacze-elektryczne
I odwierty możesz porobić
1. Jeżeli działka ma klasyfikację grunty orne to WZ to jedyny dowód, że można na niej stawiać dom. Sprzedający powinien się wręcz chwalić WZ.
2. Prąd 150m oznacza, że na podłączenie będziesz pewnie czekał dwa lata. Co do opłaty to do 200m nie płacisz za długość przyłacza ale za moc przyłączeniową typowe przyłaczę do nowoczesnego domu do tak z 21kW co da ok. 1500zł
ja musiałem budować
9 dni od zlecenia do wykonania analizy zabudowy
kilka dni od telefonu do wykonania odwiertów, później kilka dni analiza
Potem już tylko notariusz i cyk. W zasadzie ekspres