Wpis z mikrobloga

@qbamatus: to jak gadanie ze dostanie mieszkania od starych jest powodem do wstydu. Nikt mi chaty ani wesela nie zasponsorował, na wszystko sam ciężko pracowałem, ale nie uważam żeby to było jakieś super powodem do dumy xd Jedyne co to było to dodatkowa praca by móc żyć w sposób w jaki chce. Jakby mi ktoś dał 100k na wesele albo chatę to bym się ucieszył i rękę pocałował xd
  • Odpowiedz
@Gluptaki nie jest to to samo. Z doświadczenia na szczęście nie swojego zawsze starzy czują przyzwolenie na zapraszanie ciotek i kuzynostwa bo byli na ich weselu w 1987.

@Lohengrin no to zajebiście, że była ale w większości już nie jest.

Dwie dorosłe osoby organizują najważniejszy dzień w życiu pod modlę starych X D
  • Odpowiedz
@mannoroth jesteś w mniejszości w takim razie. W większości zaczyna się w----------e kogo zaprosić, a nawet kogo gdzie posadzić w skrajnych przypadkach xd

Faktycznie wydźwięk mojej wypowiedzi był dość mocno negatywny oraz 0:1 i wiadomo, że każdy jest inny. Kto co robi i skąd ma pieniądze też indywidualna sprawa. W każdym razie może nie jest to powód do wstydu, ale na pewno zostawił bym tą informację dla siebie :)
  • Odpowiedz
@qbamatus przecież to chyba zupełnie normalne, że jak ktoś daje kasę to może mieć jakieś wymagania. Raz mówisz, że wstyd brać kasę od rodziców, a za chwilę pretensje, że ciotki chcą zapraszać. Wychodzi na to, że zaproszą i ich opłaca, a co będzie w kopercie będzie twoje. Ty więcej zarobisz, rodzice będą zadowoleni, gdzie tu minusy?
Jesteś po prostu z typu ludzi, którym się nie pomaga, bo coś spieprzysz i będziesz
  • Odpowiedz
płacenie przez starych za wesele jest dla mnie abstrakcją i powodem do wstydu

@qbamatus: Pewnie pochodzisz z podobnych poziomów społecznych jak ja - czyli babki ze wsi ledwo skończyły 3 klasy i jeszcze zdążyły sprać łeb twoim biednym starym i tobie. Największa ujma na honorze u takich prostych biedaków to jak ktoś ci coś da a patrz, że każdy bogacz bierze od państwa czy starych ile wlezie i wcale się
  • Odpowiedz
@uriel_ck to przecież piszę, że dla mnie dziwne jest, że dwoje DOROSŁYCH ludzi zgadza się na taki układ. Najważniejszy dzień w życiu, a matka z ciotką Ci go układa.
Jestem z typu ludzi, którzy nie mając hajsu na wesele to go po prostu nie robią. A kiedy mają hajs robią wesele z klasą dla 40 najbliższych osób bo doceniają i rozumieją wartość pieniądza. Dziękuję za analizę psychologiczną, niestety jest z d--y.
  • Odpowiedz