Wpis z mikrobloga

Czemu tacy głupi ludzie jak Elon Musk się dorabiają a elity intelektualne jak wykopki nie dają rady? Wylewa się hejt na Elona, ale żaden nie odkupi udziałów w Tesli i nie wejdzie na jego miejsce jako CEO. #gielda #elonmusk #tesla
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz: bo kapitalizm to nie jest żadna merytokracja i tylko idioci skończeni myślą że nią jest

@Bartekc7 dokładnie tak, bo Trump i Musk to są idioci i nie wiedzą co robią a jeśli ktoś jeszcze nadal naiwnie wierzy, że tak nie jest to jest na ich poziomie
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz dokładnie. Wykopki robiący w korpo albo na magazynie uważają, że są lepsi i mądrzejsi od gościa który dziennie zarabia tyle co ich cała rodzina nie zarobi przez 100 lat. Śmiechu warte w jakiej odklejce niektórzy żyją
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: sam jestem biedny a doceniam i zazdroszczę osiągnięć innym. Jak przyjdzie mi kasa, zrobię porządki w pokoju, to w przyszłym tygodniu powinienem w końcu kupić karchera i przekonam się, że uda mi się dorobić.

@ShadyTalezz oj tak byczku idiokracja, 1984r., folwark zwierzęcy. W kapitalizmie tylko najgłupsi się dorabiają a inteligentni są zbyt inteligentni, aby podjąć działanie.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: ani nie najgłupsi anie nie najmądrzejsi - dorabiają się najbardziej bezwzględni, socjopatyczni, ze znajomościami, układami i kapitałem(najczęściej odziedziczonym) i przez dorabianie się nie mam na myśli m4 w kredycie na 30 lat a miliarderów. Miliarderzy nie dorabiają się swoim geniuszem ani pracą - dorabiają się pracą innych.
  • Odpowiedz
Jak przyjdzie mi kasa, zrobię porządki w pokoju, to w przyszłym tygodniu powinienem w końcu kupić karchera i przekonam się, że uda mi się dorobić.

@przegro_pisarz: Powodzenia
  • Odpowiedz
@DJ007 dziękuję. Nie zakładam, że z Karchera zrobię korporację wartą tryliony, ale pozyskam kapitał i wiarygodność na dalszy rozwój. Docelowo bardziej chciałbym branżą rozrywkową się zająć szczególnie muzyką.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: obaj pochodzą z paskudnie bogatych rodzin gdzie pieniądz tworzy pieniądz. Narcyzm, ignorancja + przeciętna lub ponad przeciętna inteligencja. To tyle.

@pogodny_mis65 uga buga mieć duży muskuł duży pieniądz, ty mi zrobic gałe
K---a to jest piękne jaki mindset ma większość p0lakow, dlatego jak tu ktoś osiągnie namiastkę statusu społecznego, władzy czy pieniędzy to natychmiast „guuuuurwaa smiecie ja jestem gurwa KIMŚ nie to co wyyy reeeeeee”
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz:

dobrze traktują pracowników

xD Typie w amazonie ludzie zapieprzają za minimalną w wielu krajach i im amazon mierzy czas czy za długo w kiblu nie siedzą i używa AI żeby przewidywać czy się im magazyn nie uzwiązkowi a jak pracownicy im strajkowali niedawno to wylewali na miejsce strajku ściegi, żeby go stłumić, gwarantuje ci że na wikipedii każdej dużej firmy przemysłowej masz rozbudowaną podsekcje o union bustingu, nadużyciach prawa
  • Odpowiedz