Wpis z mikrobloga

Karny DUŻO bardziej kontrowersyjny niż padolino Pietruszewskiego.
Czy będzie wielki ból d--y na sędziego i pisanie farmazonów o "czarnym dniu polskiej piłki:"?
Nie wiem, ale się domyślam.
#mecz #ekstraklasa
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Karny DUŻO bardziej kontrowersyjny niż padolino Pietruszewskiego.

Chyba tylko dla słoików z wawki xd
  • Odpowiedz
  • 0
@red7000: ja nie widze uderzenia. Przesunął ręką po twarzy.

Jak widzisz powtórkę z jedną setną uderzenia a nie przesunieciem przedramienia po twarzy to wklej.
Dla mnie to jest opcja "troglo troglo zawsze przeciw legii hyhyhy bro"
  • Odpowiedz
@thorgoth kontakt ręką z twarzą rywala w akcji = faul, dalsza dyskusja i rozważania nie mają sensu

Inni bramkarza wybijają piłki i nie biją rywali, można? Pewnie, że można, ale trzeba umieć

PS. Moja jedyna sympatia leży w Miedzi Legnicy, bo tu po prostu mieszkam, a i tak jestem wobec nich obiektywny, sram na te wojenki w Eklapie, którą ogladam dla beki jak dzisiaj xD
  • Odpowiedz
  • 0
kontakt ręką z twarzą rywala w akcji = faul,

@red7000: a ja się z całym szacunkiem nie zgadzam ¯\(ツ)/¯ kontakt musi powodować upadek, uniemożliwienie dojścia do piłki lub inny znaczący wpływ na gre.
W czasie rzutu rożnego tysiące razy zawodnicy mają jakiś kontakt z twarzami rywala, to nie powoduje z automatu karnego
  • Odpowiedz
@thorgoth to masz po prostu głupią definicję ¯_(ツ)_/¯ wymyśloną na własne potrzeby

tym sposobem, to przypadkowe nadepnięcia na piszczel nie skutkowałyby czerwonymi, a powinny, tak samo faule bez piłki i podczas wstrzymanej gry nie wpływałyby na kary - to jest gra zespołowa, gdzie trzeba uważać na innych, jak ktoś nie umie - niech nie gra, to jest tak proste

Kontakt przedramienia z twarzą oczywisty, bramkarz nie umiał wybić piłki nie uderzajac
  • Odpowiedz
  • 0
@red7000: no nie zgadzam się. Żeby dać kartkę albo/oraz podyktować karnego musi być albo impakt na grę albo impakt na zawodnika. Tu nie było niczego. Nie było wpływu na grę i typowi nic się nie stało
  • Odpowiedz
  • 0
@thority: @MrFryteczka a dla mnie nie. Tam Kovacevic trafia w piłkę i opadającym przedramieniem smyra po twarzy zawodnika Motoru. Zagranie nie miało wpływu na grę i było ledwie lekkim kontaktem między dwoma zawodnikami.
Przy rzutach rożnych jest masa takich przypadkowych kontaktów między atakującymi i broniącymi
  • Odpowiedz