Wpis z mikrobloga

Przyśpiewka "Bo Warszawa jest od tego aby je##ć, aby je##ć ją na całego" ze strony kibiców Motoru jest wyjątkowo śmieszna biorąc pod uwagę że pół Lublina w Warszawie pracuje i mieszka w niej od poniedziałku do piątku xD

#mecz #legia
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MarekKellemen: Dokładnie tak :) pewnie połowa osób na trybunach przez to że mecz w poniedziałek to na dzisiaj L4 musiała sobie skołować albo na żądanie brali. Wyczuwam spore korki na wjeździe do Warszawy za jakieś 2 godziny
  • Odpowiedz
  • 8
@enzojabol nie znam nikogo kto jeździ od poniedziałku do piątku na etat do Warszawy, a mieszkam w Lublinie całe życie, więc coś wyolbrzymiasz sobie kolego
  • Odpowiedz
  • 1
@manichejskakloda: @kkaq Nikt nikogo nie zna, nikt nie dojeżdża xD ja jestem z Warszawy i znam z 10 osób z Lublina i z okolic. I dość często też jeżdżę pod Warszawę trasą na Lublin i dobrze wiem co tam się dzieje w piątki i niedziele xD
  • Odpowiedz
tak tak, pol polski sie zjezdza do warszawy pracowac

@Poopiesh: Oczywiście że nie, ale skala jest bardzo duża. Codziennie wjeżdża i wyjeżdża z Warszawy ok 500-600 tys ludzi.
To ci co pracują w Warszawie, najczęściej mieszkają w okolicach Warszawy ale też w większych miastach położonych dalej jak Siedlce, Radom, ludzie jeżdżą nawet z Łodzi - codziennie.
Dla porównania Wrocław ma 700 tys mieszkańców, wszystkich.
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: A może trzeba spojrzeć uczciwie i uznać Łódź za spalanie Polski? Wjazd i wyjazd z Wrocławia to katorga, a S8 luzuje się dopiero za Sieradzem. Trzeba uznać, że kretyni uznają mieszkanie w dużym mieście za nobilitujące, a że w Łodzi nie ma normalnej pracy...
  • Odpowiedz