Aktywne Wpisy

Wrrronika +26
OBSERWUJĘ CIĘ
TAK, CIEBIE
TAK, CIEBIE

źródło: 1000021370
Pobierz
Chciałem wam pokazać moją rodzinę...

źródło: 1000011112
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: 1000021370
Pobierzźródło: 1000011112
PobierzWykop.pl
Witam
Wynajmuje od niedawna lokal ( pokój) i okazało się, że wystepuj,a wady ukryte.
W internecie mozna odnalexć informacje iż mogę się domagać obniżenia czynszu, nawet wstecznie, do czasu usunięcia tych wad.
Czy wystosowująć takie rządanie do właściciela lokalu mogę wyjś ćz inicjatywą i zaproponować kwotę którą będą płacić lub tym bardziej czy mogę mu od razu przesłać kwotę pomniejszoną niż ta w umowie argumentująć to licznymi usterkami i oznajmiając, że dopóki nie zostaną usunięte, będę płacić mniej?
Płacę 1200zł czynszu na sztywno i okazało się, że:
*Piekarnik nie działa w ogóle
*Deski pod materacem są pouszkadzane więc zapada się tłów. Kręgosłup woła o pomste do nieba. Bardzo źle sypiam.
*Wentylacja jest niesprawna a do tego drzwipokojowe zalepione uszczelkami więc muszę sypiać z otwartymi uchylonymi drzwiami...
*Spłuczka w WC jest uszkodzona i napełnia się w 20%... przez co nie ma właściwego cisnienia by spłukać WC po grubszej sprawie.
*Pralka ma usterke i szwankuje tryb odwirowania a w zasadzie przy włożeniu normalnej ilości wsady zacina się i nie kończy. Uprania wyjmuje się mokr bo nie jest w stanie tego właściwie odwirować. Działa jako tak jak się pierze pół bębna a raczej bębenka bo to malutka praleczka.
*Kran w kuchni uszkodzony zawór/ rączka.
Czy mogę napisać i naliczyć sobie np 150 zł rabatu, oznajmiająć, że będę tyle płacić dopóki te usterki nie będą usunięte? Czy może jednak muszę czekać na sugestię właściciela co do kwoty rabatu ?
Mając świadomość tylu usterek w życiu nie została by podjęta decyzja o zamieszkaniu w tym lokalu.
Mieszkam tu drugi miesiąc także chce się domagać także "rabatu" wstecznego za luty. Np Rabat 150zł za luty i 150 za marzec. Także zamiast przelewać 1200 przelew by miał 900zł wraz z wyjaśnieniem w jaki sposób naliczone zostały rabaty, na zasadzie faktu dokonanego.
A może naliczam za duży lub zbyt mały "rabat" ?
Ech, czemu Ci właściciele tak głęboko mają lokatorów i taki chłam wynajmują nie robiąc w tych lokalach nic, dosłownie nic...
#wynajem #prawo #warszawa #wroclaw #poznan #krakow #katowice #mieszkanie #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: xDxDxD
taka regulacja wynika z tego, że jakiekolwiek inne ustawienie powoduje cieknięcie nieustanne wody. Spłuczka jest uszkodzona.
Zresztą to problem II kategorii z tych co wymieniłem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
Część zgłosiłem niemalże od razu a część chwile potem. Reakcja była w zasadzie żadna.
Dlaczego piszę do wstecznym rabacie? Bo tak wynika z PRAW LOKATORA uregulowanych w kodeksie cywilnym i na necie o tym jest napisane. Jak nie masz wiedzy to się nie wypowiadaj na zasadzie chłopskiego rozumu. https://skup.io/wynajem-mieszkania-z-ukrytymi-wadami-prawa-najemcy/
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
komunikacja była z mojej strony od początku.
Ze strony właściciela brak mobilizacji ewidentny mimo, że część rzeczy miał ogarnąć do końca lutego. Ja rozumiem, że ktoś może nie mieć czasu i własnie dlatego oczekuję rabatu do czasu aż to ogarnie a nie, że będzie zwlekał z sobie znanych powodów a ja mam płacićfull stawke. Stąd rozkmina z rabatami. Jedyne sensowne narzędzie które wywiera presje a do tego
@mirko_anonim: jak na necie jest tak napisane to walcz o swoje
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Chyba że zrobiłeś odbior z kamerą lub masz protokół z