Wpis z mikrobloga

#bieganie

Hej, chciałbym kupić sobie Asics Novablast 5 jednak nie mam możliwości przymierzenia, biegam w starych ub 4.0.

Jak znaleźć dobry rozmiar w asics? Czy jest jakaś reguła? mam 27.5cm dlugość stopy.

Piszą na stronach tak jak but treningowy dodaj około 1 cm/ startowy to 0.5 cm

Wychodzi mi
rozmiar 43.5 - startowy
rozmiar 44,5 - treningowy.

Dobrze myślę? 5km max biegam więc w sumie nie wiem jaki rozmiar brać ;/
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: Jakie masz inne buty, w sensie rozmiar.
Bo cos mi sie wydaje ze celujesz w za male. Dzisiaj w tagu byl juz wpis o asicsach i rozmiarowce zerknij tam.

Ja mam stope 26cm, biegam w 42.5/43, novablast 3 mam 42.5 i one sa w sam raz.
Ty masz 1.5 cm dluzsza stope i chcesz kupic 43.5, ciasno to widze.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: 44,5 to raczej odradzałbym, taki rozmiar biorę do klepaczy kilometrów z Asicsa, Glideride, Cumulus26- tu żałuję, że nie trafiłem 44 na Zalando Lounge, bo jednak są delikatnie za duże, zakładam grubszą skarpetę kompresyjną. A Novablast to jednak but do dynamiczniejszego biegania i dobrze, żeby choć trochę był dopasowany.
  • Odpowiedz
@maciup88: te 43.5 co masz to startowy to by się zgadzało, własnie pisze 44.5 to dla treningowy. Wezmę 44 tak jak mówisz, tylko musze trafić dobrą cenę.

Ogólnie kupiłbym jakieś tańsze ale te podobno najlepsze jakość cena

A te novablast 2 też byś wziął 44?
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol Novablastow 2 w ogóle bym już nie brał, nie odpowiadał mi w nich zapiętek, ale jakbym miał ponownie kupić to 44, po prostu Zalando Lounge nie miało rozmiarów wtedy 🤣. A biegam głównie pod 5/10km. A z polowaniem na ceny to też będziesz miał problem, w ogóle nie spadają Novablasty 5...
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: no to poluj na Novablasty, dobry but na początek i do klepania km, i do szybszych akcentów. Hoki nie używan to nic nie powiem. Ciężki nie jesteś to może coś z Saucony, Guide/ Ride, ale to wróżenie z fusów, tyle tego jest, że głowa mała, może jeszcza Asics Noosa Tri 16, ostatnio były na Zalando Lounge w granicach 315pln.
  • Odpowiedz