Wpis z mikrobloga

Tag do obserwowania i czarnolisto – #wynajmij125

Witam po przerwie, coś się zaczęło ruszać w biznesie. Zapraszam także na stronę internetową oraz FB ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Kupiłem gmole i założyłem na moto - fotka w załączniku. Mam jeszcze gmole na kierownicę, ale stwierdziłem że będę je zakładał jak ktoś poprosi.
2. Wiele osób pytało - OC pod wynajem na takie moto wychodzi około 430zł.
3. Pierwsze dwa wynajmy "po znajomości" odbyte w zeszłym tygodniu i w weekend - moi znajomi chcieli spróbować jazdy na motorku i bardzo im się to spodobało. Totalni laicy, nigdy wcześniej nie jeździli. Poradzili sobie świetnie i mówią, że będą wynajmować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4. Przez weekend miałem około 8 telefonów o wynajem + 2 osoby pisały do mnie na fb/olx. Dzisiaj też już dzwonią kolejne osoby i chcą się zapisywać na kwiecień. Jedna pani chce wynająć moto na 2 tygodnie. Jeśli będą faktycznie tak wynajmować, to w kwietniu będę musiał dokupić kolejne moto.
5. Już widzę też, że będzie trzeba wprowadzić jakieś drozsze ceny na weekendy.
6. Sezon oficjalnie rozpocznę od 21 marca, bo ze spraw do załatwienia jeszcze trochę zostało - m.in. muszę kupić kaski, znajoma musi mi podesłać skończony regulamin i umowe najmu, ale muszę też wyszykować drugie moto, które wymaga serwisu, bo trochę stało.

Ze spostrzeżeń - najbardziej mi się opłaca reklama na OLX i Google Ads. Na tiktoka wrzucam jakieś rolki i ostatnie kręcą mi po 20k wyświetleń, jedna miała nawet ponad 80k. Zwykle to po prostu obrazki z motorkami 125, chatgpt mi podrzuca pomysły, ja tylko szukam zdjęć i to wstawiam xD

Koszt całego przedsięwzięcia jak na razie to 21600zł. Liczę tu wszystko, od moto po stronę internetową i reklamy.

Następny update zrobię pewnie jakoś na początku kwietnia.

#motocykle #motocykle125
iforgotmypass_ - Tag do obserwowania i czarnolisto – #wynajmij125

Witam po przerwie,...

źródło: Screenshot 2025-03-10 at 17.26.06

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
Instruktorzy jazdy często argumentują wysoką cenę kursu tym, że nakłady na motocykl są duże - że kursanci co chwilę się wywracają, wjeżdżają w pachołki etc. Ciekaw jestem jak będzie w tym przypadku, tym bardziej, że wynajmować będą nierzadko osoby z zerowym doświadczeniem.
Honda super wybór, chyba najładniejsze 125. Sam odkładam, ale na cb650.
  • Odpowiedz
@pawepan: z osób, które do mnie dzwoniły, tak z 90% to osoby, które zaznaczały że już potrafią jeździć, czyli są albo w trakcie kursu, albo wracają do moto. Jak ktos mowi ze totalnie nie potrafi jezdzic, to mowie mu zeby poszedl do nauki jazdy chociaz na godzine lub dwie
  • Odpowiedz