Wpis z mikrobloga

a czy podczas tych poprzednich spadków również spadała sprzedaż, na świecie były bojkoty marki, podpalenia salonów, a musk hailował w TV?

@spinor: główny powody spadków sprzedaży to refresh Modelu Y, który odpowiada za ponad 60% sprzedaży na niektórych rynkach. Widać to po tym, że Spadki sprzedaży Modelu Y praktycznie się wyzerowały, ale Model 3 sprzedaje się w podobnych ilościach

Osoby, które wierzą, że Elon Musk jest faszystą mają iloraz inteligencji,
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: A jak się odniesiesz do mojego posta o Starlinku?

https://wykop.pl/wpis/80499857/geniusz-elon-musk-podsumujmy-jego-dzialania-zwiaza

Mam mocno negatywne podejście do Elona, ale przyglądam się temu bardziej jako eksperymentowi społecznemu. Każda z jego firm jest rewolucyjna, ale teraz dotyka trochę innych sfer i wpływa to na każdą z jego działalności. Ogólnie takiego zbliżenia biznesmena do władzy w 'cywilizowanym świecie' nie widziałem nigdzie indziej za mojego życia i w ostatnim czasie szukałem na ten temat
@zalozyc_bukmacherke_w_afryce +66
GENIUSZ ELON MUSK - Podsumujmy, do jakich strat finansowych i wizerunkowych doprowadził Starlinka w ciągu ostatnich 2 tygodni.

1. Meksyk - 24 luty
W Meksyku firma telekomunikacyjna América Móvil anulowała projekt wart 7 miliardów USD związany ze Starlinkiem. Decyzja miała miejsce po tym, jak Elon Musk zasugerował (bez dowodów),
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista tu sie nie rozchodzi o to, czy ktoś wierzy, ze on jest faszysta czy nie, tylko o to, ze np. jawnie popierał skrajnie prawicowa AfD w Niemczech i cała kampanie robił z duża częstotliwością wysrywy na X w stylu „only AfD can save German” itd. Już nie wspominając o tym, co p------i teraz w kwestii Ukrainy, ludzie w Europie mu tego nie zapomną
  • Odpowiedz
@spinor hailował xD nigdy się lewaki nie nauczycie. Załóżcie swoje firmy skoro tacy mądrzy jesteście i nikt was nigdy nie będzie bojkotował.
Fajnie, że podpalanie cudzego mienia według lewaków jest spoko xDDD
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista

Osoby, które wierzą, że Elon Musk jest faszystą mają iloraz inteligencji, który w większości przypadków i tak nie pozwalałby zarobić wystarczających pieniędzy na takie auto.

Druga strona mówi to samo o MAGA xD nie jest tak, że 100% MAGA to miliarderzy ludzie sukcesu, pracujący po 20h mający 10 dzieci, są ekspertami w każdej dziedzinie.
Nie jest też tak, że na demokratów głosują same niepiśmienne rednecki żyjące tylko z socialu, ale
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: No właśnie! Trochę to śmieszne bo Trump dostał duże poparcie w stanach czy grupach społecznych, które średnio będą chętne na takim samochód. To Kalifornia demokratów w dużym stopniu ciągnęła sprzedaż Tesli.
Przykładowo w latach 2021-22 Kalifornia miała sprzedaż jakieś 6 razy więcej niż Teksas. A mieszkańców mają może 25proc więcej. Zatem licząc sprzedaż na mieszkańca to Kalifornia jest mega za Teslą. Nie chcę mi się czasu poświęcać na analizę
  • Odpowiedz