Wykres dnia. Jak w praktyce wygląda inwestowanie w Tesle. Wykres ilustruje, ile procent akcje spadały, od kolejnych ATH. Np. spadków większych niż -25% Tesla w swojej historii miała już kilkanaście.
@anonimowy_programista:a czy podczas tych poprzednich spadków również spadała sprzedaż, na świecie były bojkoty marki, podpalenia salonów, a musk hailował w TV?
a czy podczas tych poprzednich spadków również spadała sprzedaż, na świecie były bojkoty marki, podpalenia salonów, a musk hailował w TV?
@spinor: główny powody spadków sprzedaży to refresh Modelu Y, który odpowiada za ponad 60% sprzedaży na niektórych rynkach. Widać to po tym, że Spadki sprzedaży Modelu Y praktycznie się wyzerowały, ale Model 3 sprzedaje się w podobnych ilościach
Osoby, które wierzą, że Elon Musk jest faszystą mają iloraz inteligencji,
Mam mocno negatywne podejście do Elona, ale przyglądam się temu bardziej jako eksperymentowi społecznemu. Każda z jego firm jest rewolucyjna, ale teraz dotyka trochę innych sfer i wpływa to na każdą z jego działalności. Ogólnie takiego zbliżenia biznesmena do władzy w 'cywilizowanym świecie' nie widziałem nigdzie indziej za mojego życia i w ostatnim czasie szukałem na ten temat
GENIUSZ ELON MUSK - Podsumujmy, do jakich strat finansowych i wizerunkowych doprowadził Starlinka w ciągu ostatnich 2 tygodni.
1. Meksyk - 24 luty W Meksyku firma telekomunikacyjna América Móvil anulowała projekt wart 7 miliardów USD związany ze Starlinkiem. Decyzja miała miejsce po tym, jak Elon Musk zasugerował (bez dowodów),
@anonimowy_programista tu sie nie rozchodzi o to, czy ktoś wierzy, ze on jest faszysta czy nie, tylko o to, ze np. jawnie popierał skrajnie prawicowa AfD w Niemczech i cała kampanie robił z duża częstotliwością wysrywy na X w stylu „only AfD can save German” itd. Już nie wspominając o tym, co p------i teraz w kwestii Ukrainy, ludzie w Europie mu tego nie zapomną
@spinor hailował xD nigdy się lewaki nie nauczycie. Załóżcie swoje firmy skoro tacy mądrzy jesteście i nikt was nigdy nie będzie bojkotował. Fajnie, że podpalanie cudzego mienia według lewaków jest spoko xDDD
Osoby, które wierzą, że Elon Musk jest faszystą mają iloraz inteligencji, który w większości przypadków i tak nie pozwalałby zarobić wystarczających pieniędzy na takie auto.
Druga strona mówi to samo o MAGA xD nie jest tak, że 100% MAGA to miliarderzy ludzie sukcesu, pracujący po 20h mający 10 dzieci, są ekspertami w każdej dziedzinie. Nie jest też tak, że na demokratów głosują same niepiśmienne rednecki żyjące tylko z socialu, ale
@przegro_pisarz: No właśnie! Trochę to śmieszne bo Trump dostał duże poparcie w stanach czy grupach społecznych, które średnio będą chętne na takim samochód. To Kalifornia demokratów w dużym stopniu ciągnęła sprzedaż Tesli. Przykładowo w latach 2021-22 Kalifornia miała sprzedaż jakieś 6 razy więcej niż Teksas. A mieszkańców mają może 25proc więcej. Zatem licząc sprzedaż na mieszkańca to Kalifornia jest mega za Teslą. Nie chcę mi się czasu poświęcać na analizę
@anonimowy_programista: O i to jest ciekawe pytanie. Jak twoim zdaniem duży jest hejt spływający na Elona? Różni się niż w latach poprzednich? Bo ogólnie hejt towarzyszy mu od zawsze, ale jego skala, jest subiektywnie dla ciebie większa?
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
#tesla #gielda
źródło: Glr_CQTXMAAohs2
Pobierz@sforce: shorty/puty kupione? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba nie zmarnujesz takiej szansy?! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@spinor: główny powody spadków sprzedaży to refresh Modelu Y, który odpowiada za ponad 60% sprzedaży na niektórych rynkach. Widać to po tym, że Spadki sprzedaży Modelu Y praktycznie się wyzerowały, ale Model 3 sprzedaje się w podobnych ilościach
Osoby, które wierzą, że Elon Musk jest faszystą mają iloraz inteligencji,
@smieszek321: są prawie w każdej cenie, w zależności od strike price i daty wygaśnięcia: https://finance.yahoo.com/quote/TSLA/options/ (puty są pod callami, na dole strony). Wiele brokerów ma opcje.
https://wykop.pl/wpis/80499857/geniusz-elon-musk-podsumujmy-jego-dzialania-zwiaza
Mam mocno negatywne podejście do Elona, ale przyglądam się temu bardziej jako eksperymentowi społecznemu. Każda z jego firm jest rewolucyjna, ale teraz dotyka trochę innych sfer i wpływa to na każdą z jego działalności. Ogólnie takiego zbliżenia biznesmena do władzy w 'cywilizowanym świecie' nie widziałem nigdzie indziej za mojego życia i w ostatnim czasie szukałem na ten temat
1. Meksyk - 24 luty
W Meksyku firma telekomunikacyjna América Móvil anulowała projekt wart 7 miliardów USD związany ze Starlinkiem. Decyzja miała miejsce po tym, jak Elon Musk zasugerował (bez dowodów),
Komentarz usunięty przez autora
Fajnie, że podpalanie cudzego mienia według lewaków jest spoko xDDD
Druga strona mówi to samo o MAGA xD nie jest tak, że 100% MAGA to miliarderzy ludzie sukcesu, pracujący po 20h mający 10 dzieci, są ekspertami w każdej dziedzinie.
Nie jest też tak, że na demokratów głosują same niepiśmienne rednecki żyjące tylko z socialu, ale
No nie w
Przykładowo w latach 2021-22 Kalifornia miała sprzedaż jakieś 6 razy więcej niż Teksas. A mieszkańców mają może 25proc więcej. Zatem licząc sprzedaż na mieszkańca to Kalifornia jest mega za Teslą. Nie chcę mi się czasu poświęcać na analizę