@PiersiowkaPelnaZiol: przekleństwem Sikorskiego jest to, że w platformie nie zbudował żadnych struktur, w czasie gdy Trzaskowskiego szykuje się na prezydenta od 5 lat.
@PiersiowkaPelnaZiol: Jestem Team Sikorski. Natomiast powodów jest od cholery. Przede wszystkim to było zabezpiecznie na wypadek wygranej Trumpa, jak widać słuszne. Gdyby startował Sikorski to wypominaliby mu żonę Żydówkę, liberalną i kiepsko mówiącą po polsku bezustannie. Dodatkowo syn w US Army - szuria podnosiłaby raban - DLACZEGO NIE W POLSKIEJ? Trzaskowski mimo wszelkich starań rywali jest przez swoją bezbarwność, ale też unikanie afer trudny do ugryzenia. Główna beka z niego
Do tej pory nie rozumiem dlaczego rudy i świta wybrali miernego trzaskowskiego który podróżuje metrem z książką by coś ugrać za każdym razem.
@PiersiowkaPelnaZiol: Smutna prawda jest taka - wyszło im tak z zamówionych badań opinii publicznej. W każdych wychodziło, że ma mniejsze szanse, niż Trzaskowski, więc tak zostało. Też mi się to nie podoba, ale co poradzić, że tylu Polaków dało sobie wmówić, że Sikorski to szatan, który chciał
@PiersiowkaPelnaZiol: Myślę, że wobec zmiany polityki USA o 180 stopni, dzisiaj w prawyborach wygrałby Sikorski. Nie ma też powodów do dramatyzowania sytuacji, Sikorski jako MSZ ma równie wielki, o ile nie większy wpływ na dyplomację, niż miałby jako prezydent. W dodatku obecnie w trudnych chwilach, zamiast robić po cichu to, co do niego należy, to część uwagi by musiał poświęcać prowadzeniu kampanii wyborczej.
@Gieremek: @bo-banley @niegwynebleid Wiem że wyszło w "badaniach" że trzaskowski lepszy, ale no k---a jak porównać CV i ogólną renomę i osiągnięcia, to przecież radek jest kilka klas wyżej. Co osiągnął Trzaskowski poza Warszawą? No nic, dla mnie on jest sztuczny jak paka gwoździ, samo to co o---------ł jak na prezydenta warszawy( słynne jazdy metrem itp) to co teraz robi to wcale nie jest lepsze od nawrockiego.
@PiersiowkaPelnaZiol: Sikorski jest najlepszym możliwym MSZ, nie dysponujemy nikim o podobnej klasie na to stanowisko. Szkoda by go było na prezydenta, który w naszym ustroju g---o może, jest takim żyrandolem.
@PiersiowkaPelnaZiol Liczy się po prostu to, kto jest większym magnesem na głosy, chodzi przecież o wygranie wyborów. I wyszło im, że Czaskoski. Demokracja
Trzaskowski mimo wszelkich starań rywali jest przez swoją bezbarwność, ale też unikanie afer trudny do ugryzenia. Główna beka z niego polega na tym, że zna francuski albo cringe'owo nazwał się "dupiarzem" w wywiadzie u dwóch idiotów. Niewiele.
@GomiGomi: I będzie też bezbarwnym prezydentem, nic się nie zmieni, ba nawet nie jest wstanie odpowiedzieć na temat dopłat dla developerów jednoznacznie. Wiadomo że jest lepszy niż Nawrocki, ale mój głos pójdzie na
@PiersiowkaPelnaZiol: polityka to polityka. sikorski musi mieć też inne twarze, jak chce coś osiągnąć, więc także umieć radzić sobie z partyjnymi kolegami. jeśli chce być jeszcze kimś, czyli np premierem, to nie wystarczy dyplomacja zagraniczna lvl100 - trzeba ogarniać własne podwórko i potrafić dogadywać się z przyjaciółmi i wrogami.
@PiersiowkaPelnaZiol: Gdyby w Polsce prezydent miał taką władzę jak we Francji to jak najbardziej bije na głowę ale że w Polsce czy w Niemczech prezydent jest od podpisywania, wetowania i podlegania MSZ no to lepiej jak jest chociaż wolałbym aby prezydentem został ktoś z innego obozu niż premier dla utrzymania równowagi niestety wybór pisowca oznacza kolejną falę sraczki legislacyjnej a Mentzen cholera wie czy będzie wywracał stolik (ostatnio miał wypowiedzi
@PiersiowkaPelnaZiol: Według mnie, mimo że Radek były lepszym prezydentem, to Trzaskowski jest lepszym kandydatem. Radek ma za sobą bagaż wpadek i duży negatywny elektorat. Wydaje mi się, że mógłby okazać się zbyt elitarny, by wygrać te wybory: żona Żydówka, synowie uczący się za granicą, nawet jeden chyba służy w zagranicznej armii, na dodatek wiele osób odbiera jego pewność siebie jako arogancję. Trzaskowski jest fajnopolakiem, ale mimo to może się wydawać
@PiersiowkaPelnaZiol: oczywiste jest przecież że Tusk i KO nie szukają partnera do rozmów w postaci prezydenta tylko dlugopisa, który się grzecznie ułoży niczym Duda dla PiS. Sikorski mimo wielu wad jest po prostu człowiekiem myślącym samodzielnie, o własnej wizji i ideach. Trzaskowski ładnie wygląda na plakatach, ale nie ma ani programu ani własnych idei. Jest idealnym kandydatem na prezydenta.
A chodzi tylko o odblokowanie ścieżki legislacyjnej i uratowanie rządu.
Do tej pory nie rozumiem dlaczego rudy i świta wybrali miernego trzaskowskiego który podróżuje metrem z książką by coś ugrać za każdym razem.
Zamiast Radka który ma ogromne doświadczenie i renomę w świecie geopolitycznym.
Przecież sikorski jaki prezydent nadaje się bardziej niż te wszystkie miernoty, ale pewnie nie da się wodzić za jaja co nie pasuje KO.
I tu ankieta z dwóch którego byście wybrali?
źródło: ReXk9kpTURBXy9hZGI2NzY2YzJjMjQxOTZlMDljNWM5MjFlY2IyNzE2Ny5qcGeSlQMAPs0H0M0EZZMFzQSwzQJY3gABoTAB
PobierzKto według ciebie nadaje się lepiej na urząd Prezydenta
@PiersiowkaPelnaZiol: Smutna prawda jest taka - wyszło im tak z zamówionych badań opinii publicznej. W każdych wychodziło, że ma mniejsze szanse, niż Trzaskowski, więc tak zostało. Też mi się to nie podoba, ale co poradzić, że tylu Polaków dało sobie wmówić, że Sikorski to szatan, który chciał
Sikorski
Szkoda by go było na prezydenta, który w naszym ustroju g---o może, jest takim żyrandolem.
@GomiGomi: I będzie też bezbarwnym prezydentem, nic się nie zmieni, ba nawet nie jest wstanie odpowiedzieć na temat dopłat dla developerów jednoznacznie. Wiadomo że jest lepszy niż Nawrocki, ale mój głos pójdzie na
jeśli chce być jeszcze kimś, czyli np premierem, to nie wystarczy dyplomacja zagraniczna lvl100 - trzeba ogarniać własne podwórko i potrafić dogadywać się z przyjaciółmi i wrogami.
niestety wybór pisowca oznacza kolejną falę sraczki legislacyjnej a Mentzen cholera wie czy będzie wywracał stolik (ostatnio miał wypowiedzi
A chodzi tylko o odblokowanie ścieżki legislacyjnej i uratowanie rządu.