Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się jak w xxi wieku wygląda pogląd na podział obowiązków. Tylko szczerze proszę.
Czy wy kobiety marzycie o facecie męskim, co umie naprawiać, auto umyć wymienić itp. (ja znam odpowiedź, ale to dla nieświadomych wykopków jest:), a same wolałybyście gotowanie, sprzątanie i tradycyjne KOBIECE obowiązki (won kulestwo typu #lgbt co się zleci zaraz za stygmatyzm). Czy jednak wolicie bardziej nowoczesny styl: facet gotowanie i sprzątanie do podziału razem, naprawianie razem też do podziału.
Tylko nie uwzględniam kulestwa, co żąda: ja jestem piękna i pachne a facio wszystko za mnie robi, to chyba jest jasne.

#zwiazki #ankieta #randkujzwykopem #polityka #spoleczenstwo #socjologia #niebieskiepaski #rozowepaski #wojnaplci #rownouprawnienie
pearl_jamik - Zastanawiam się jak w xxi wieku wygląda pogląd na podział obowiązków. T...

źródło: z16177197AMP,sprzatanie

Pobierz

Jaki typ związku to twój wymarzony?

• kobieta kuchnia, sprzątanie a facet naprawianie 36.2% (17)
  • równy podziała obowiązków niezależnie od typu 63.8% (30)

Oddanych głosów: 47

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pearl_jamik: auto myje myjnia, wulkanizator zmienia opony. Od napraw mam ubezpieczenie sprzętów domowych i gwarancje oraz serwisy. Drobne naprawy to potrafię zrobić sama. Zakupy przynosi kurier pod drzwi.
Wolę równy podział obowiązków. Te typowo męskie obowiązki to się przecież raz na kilka miesięcy wykonuje więc jak to się ma do gotowania i sprzątania, które wykonuje się codziennie?
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: moim zdaniem podział odwrotnie proporcjonalny do czasu spędzonego w pracy działa najlepiej, przy czym często wychodzi tak, że jedna osoba woli posprzątać, a druga ugotować i wtedy dobrze jest zrobić tak, jak obu stronom wygodniej. U mnie to działa tak, że mój niebieski nie gotuje prawie w ogóle (oczywiście śniadanie czy kolację sobie ogarnie sam, kanapki do pracy zrobi itp., ale jednak obiady to moja działka). Zakupy też zazwyczaj
  • Odpowiedz