Wpis z mikrobloga

@Matheo780: pispo jedno zło. Wszystko zniszczą i wyprzedadzą za bezcen, w naszym imieniu oczywiście. Co z tego ze Ursus w czasie ew wojny byłby bardzo pomocny, liczy się interes partyjny. W dupie mają Polskę. Nakradną ile się da, doprowadzą kraj na skraj wojny i zawiną się samolotami z rodzinkami i nagromadzonym majątkiem wydawać nam rozkazy jako rząd na uchodzctwie. Wspomnicie moje słowa.
  • Odpowiedz
@Matheo780 Już się tak nie podniecaj tym postkomunistycznym złomem. To g---o musiało upaść bo kiedy zachód miał półbiegi i klimatyzację to oni czwartą dekadę klepali przestarzałe gówienka z dziurą w podłodze.

Zarajczyk ciekawe jaki był chojrak jak popełniał przestępstwa skarbowe za co dostał ogromne kary finansowe m.in. z knf-u. Ciekawe jakby się tłumaczył dlaczego przepłacili kilkukrotnie za akcję bioenergii invest...która należała do tego samego właściciela. Albo dlaczego manipulowali kursem akcji ursus s.a.
  • Odpowiedz
@wojtoon: czy mogę prosić o jakieś źródła tych informacji? (Zwlaszcza to o ciągnikach do Afryki, bo to brzmi jak abstrakcja). To nie jest złośliwe pytanie absolutnie, serio ciekawa jestem tego co piszesz, a że w Polsce nic nie jest oczywiste, to być może masz rację. Nie wiem- chętnie zgłębię temat bo akurat mnie jakoś tak Ursus leży na sercu, ale być może to głupie sentymenty.
  • Odpowiedz
@Hanka_Szlachcianka

Jak dodaje, dostawy ciągników rozpoczną się natychmiast po otrzymaniu 40-procentowej zaliczki. Cały sprzęt ma trafić do Zambii w rok od rozpoczęcia pierwszego przelewu. Finansowanie pochodzi z polskiego Banku Gospodarstwa Krajowego, który udziela kredytu eksportowego.

40 baniek w Zambii, 55 baniek w Tanzanii, 30 baniek w Etiopii...swego czasu chwalili się, że podpisali papieru na 140 baniek. Oczywiście wszystko w zielonych, a nie w złotówkach.
wojtoon - @Hanka_Szlachcianka 
 Jak dodaje, dostawy ciągników rozpoczną się natychmia...

źródło: temp_file27252238999859125

Pobierz
  • Odpowiedz
@wojtoon: Bardzo Ci dziękuję, że poświęciłeś na to chwilę. Już na pierwszy rzut oka szok... Cos slyszalam, ale nie o takich kwotach i nie zadalam sobie nawet trudu sprawdzenia czy to legitne a nie kolejny skok na kase. Poczytam, popatrze. Jeszcze raz dzięki
  • Odpowiedz