@Matheo780: pispo jedno zło. Wszystko zniszczą i wyprzedadzą za bezcen, w naszym imieniu oczywiście. Co z tego ze Ursus w czasie ew wojny byłby bardzo pomocny, liczy się interes partyjny. W dupie mają Polskę. Nakradną ile się da, doprowadzą kraj na skraj wojny i zawiną się samolotami z rodzinkami i nagromadzonym majątkiem wydawać nam rozkazy jako rząd na uchodzctwie. Wspomnicie moje słowa.
@Matheo780 Już się tak nie podniecaj tym postkomunistycznym złomem. To g---o musiało upaść bo kiedy zachód miał półbiegi i klimatyzację to oni czwartą dekadę klepali przestarzałe gówienka z dziurą w podłodze.
Zarajczyk ciekawe jaki był chojrak jak popełniał przestępstwa skarbowe za co dostał ogromne kary finansowe m.in. z knf-u. Ciekawe jakby się tłumaczył dlaczego przepłacili kilkukrotnie za akcję bioenergii invest...która należała do tego samego właściciela. Albo dlaczego manipulowali kursem akcji ursus s.a.
@wojtoon: czy mogę prosić o jakieś źródła tych informacji? (Zwlaszcza to o ciągnikach do Afryki, bo to brzmi jak abstrakcja). To nie jest złośliwe pytanie absolutnie, serio ciekawa jestem tego co piszesz, a że w Polsce nic nie jest oczywiste, to być może masz rację. Nie wiem- chętnie zgłębię temat bo akurat mnie jakoś tak Ursus leży na sercu, ale być może to głupie sentymenty.
Jak dodaje, dostawy ciągników rozpoczną się natychmiast po otrzymaniu 40-procentowej zaliczki. Cały sprzęt ma trafić do Zambii w rok od rozpoczęcia pierwszego przelewu. Finansowanie pochodzi z polskiego Banku Gospodarstwa Krajowego, który udziela kredytu eksportowego.
40 baniek w Zambii, 55 baniek w Tanzanii, 30 baniek w Etiopii...swego czasu chwalili się, że podpisali papieru na 140 baniek. Oczywiście wszystko w zielonych, a nie w złotówkach.
@wojtoon: Bardzo Ci dziękuję, że poświęciłeś na to chwilę. Już na pierwszy rzut oka szok... Cos slyszalam, ale nie o takich kwotach i nie zadalam sobie nawet trudu sprawdzenia czy to legitne a nie kolejny skok na kase. Poczytam, popatrze. Jeszcze raz dzięki ✌️
Senyszyn, polska przedstawicielka lewicy, z rozbrajającą szczerością przyznaje, że ma 6 mieszkań, bo uznaje to za najlepszą formę ulokowania własnego kapitału.
Piękne podsumowanko jak wielką patologią jest ten kraj.
Karol Zarajczyk, były prezes Ursusa zabrał głos na komisji rolnictwa odnośnie nieuczciwej konkurencji białoruskich ciągników
#motoryzacja #traktorboners #polityka #polska #gospodarka #biznes
Zarajczyk ciekawe jaki był chojrak jak popełniał przestępstwa skarbowe za co dostał ogromne kary finansowe m.in. z knf-u. Ciekawe jakby się tłumaczył dlaczego przepłacili kilkukrotnie za akcję bioenergii invest...która należała do tego samego właściciela. Albo dlaczego manipulowali kursem akcji ursus s.a.
40 baniek w Zambii, 55 baniek w Tanzanii, 30 baniek w Etiopii...swego czasu chwalili się, że podpisali papieru na 140 baniek. Oczywiście wszystko w zielonych, a nie w złotówkach.
źródło: temp_file27252238999859125
Pobierz