Wpis z mikrobloga

Kiedy orientujesz się że ta twoja postulowana wolność bardziej przypomina szurostwo, szybko zmień temat na to, że ciężko się zakłada przedszkola.

Stop lewackiej woke ideologii fotelików samochodowych! A przedszkola do założenia przez każdego, bez żadnych norm. Tak chcemy żyć!

Chryste panie, i ta konkluzja że polski producent produkował podkładki dla dzieci ale PODOBNO za dobrze mu szło więc wprowadzono regulacje odnośnie fotelików ()

Najbardziej merytoryczna partia, jasny gwint.

#polityka #bekazkonfederacji #bekazprawakow
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robert_blaszczykowski No i przedszkola powstają, ceny usług spadają i partia się chwali, że to jej sukces. Po 3 latach ludzie mają tego dość, bo te przedszkola to żart, często nie ma ludzi albo dziećmi opiekuje się jakaś Karyna, następnie dwójka dzieci ginie pod kołami auta bo nikt ich nie pilnował i społeczeństwa domaga się naprawy tej sytuacji, konfederacja zaczyna regulować zasady działania takich przybytków i też ogłosi to jako sukces, bo
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: dlaczego dziennikarz nie spytał czy miał kiedyś wypadek w tym maluchu? "bo ja jeździłem i mi się nic nie stało" to to jest tak idiotyczny argument, to nawet nie jest dowód anegdotytyczny.

Coraz bardziej mi wstyd, ze kiedyś uważałem, że rzeczywiście mogą coś zmienić, że to jest jakaś alternatywa.
  • Odpowiedz
@dzana Bosak jest wygadany i potrafi pieprzyć tysiąc rzeczy na raz albo wrzucać treści trudne do zweryfikowania na bieżąco.

Ja dopiero po przesłuchaniu drugi raz zdałem sobie sprawę ze wszystkich absurdów jakie wygłosił w trakcie tego krótkiego fragmentu.
  • Odpowiedz
@navaare: jako ojciec 3-letniego synka, mogę powiedzieć, że ten przepis jest dobry, są nieodpowiedzialni rodzice, którzy będą ryzykować, lepiej ich karać i edukować, niż jak mój ojciec chował mnie w "nogach" miejsca pasażera z przodu. Oczywiście, można kłócić się o detale, bo wymóg fotelika jest do 12 roku życia dziecka lub przekroczenia 150 cm wzrostu jest przesadny, ale moim zdaniem maluszki muszą jeździć w foteliku.

bo jak ktoś drugi kupi
  • Odpowiedz
podkładke tamtego drugiego zdechnie w wypadku nie? Taka Wasza dzieciaka mentalność

@navaare: skąd ty wyciągnąłeś takie wnioski.

Przepisy zostały wprowadzone, bo przez właśnie takich rodziców idiotów, którzy myślą jak Bosak, bo przecież mi się nic nie stało, to po co kupować fotelik.

A potem na tym wszystkim cierpi dziecko, które ze złamanym kręgosłupem będzie przykute do łóżka na całe życie, bo jego stary chciał przyoszczędzić 300zł.
  • Odpowiedz
Zaj@biście bo jak ktoś drugi kupi podkładke kaszojadowi a wy swojemu fotelik uch ach wypas to Wasz bachor przez podkładke tamtego drugiego zdechnie w wypadku nie? Taka Wasza dzieciacka mentalność

Typowe myślenie wiecznie niedorosłego który musi mieć łopieke urzędasa du pasa i bat nad grzbietem kapitana państwo żeby się czuć się "bezpiecznie" a nie samemu nauczyć się wybierać co ma sens?

@navaare: Tak z ciekawości - jakie masz podejście w
  • Odpowiedz
@fornson23: To że ktoś ma dziecko, nie znaczy że masz rozum, dziecko każdy może zmajstrować Mam nadzieję że tylko nie masz 23 lat jak w niku bo na razie taka inteligencja od Ciebie wyje co źle wróży wychowaniu dziecku Dawno nie słyszałem od faceta że mam dziecko to mam rację(zresztą jeden h@ wie czy masz dziecko)

Nawet nie będę tego komentował. Obrzydliwe słowa. W wypadku w foteliku ma i tak większe
  • Odpowiedz
@dzana:

Przepisy zostały wprowadzone, bo przez właśnie takich rodziców idiotów, którzy myślą jak Bosak, bo przecież mi się nic nie stało, to po co kupować fotelik.

A potem na tym wszystkim cierpi dziecko, które ze złamanym kręgosłupem będzie przykute do łóżka na całe życie, bo jego stary chciał przyoszczędzić 300zł.

No nie wątpie że foteliki są przyczyną wypadków i opasłego w podatki regulacje i na 400k urzędników państwa i sfrustrowania tym które
  • Odpowiedz
@navaare: po pierwsze, numer 23 jest od LeBrona Jamesa, Michaela Jordana. Zresztą jak sobie wyobrażasz, że jak nick "23" to zawsze będę miał 23 lata xd (chciałbym). Po drugie, nigdzie nie napisałem, że mam rację bo jestem tatą. Napisałem swoje zdanie jako tata. Po trzecie, obowiązek fotelika to nie "wpieprzanie się w wychowanie dziecka", tylko troska o bezpieczeństwo na drogach (nie tylko dziecka, ale także innych uczestników ruchu drogowego), bo
  • Odpowiedz
@fornson23

. Po drugie, nigdzie nie napisałem, że mam rację bo jestem tatą.

Napisałeś, w takim samym znaczeniu "Bo jestem tatą" xD

tylko troska o bezpieczeństwo na drogach (nie tylko dziecka, ale także innych uczestników ruchu
  • Odpowiedz
Zjeżdżaj

@navaare: zjeżdżam, bo debata z Tobą jest jak ze ścianą. Najlepsze jest to że mi zarzucasz "Łotebałtyzm" i zero-jedynkowość, gdy to właśnie Ty to robisz. No i zarzut o posiadanie jakiegoś maga, generała co ma mi mówić co mam robić, ehh... szkoda gadać, szkoda strzępić ryja. Możesz teraz mi odpisać, że podkuliłem ogon bo nie chcę z Tobą debatować. I don't care, jestem dorosłym człowiekiem.
  • Odpowiedz