Aktywne Wpisy

asdfiksowy +18
Nie wiem jak ludzie mogą pisać posty o tym że Nawrocki był gorszy od Trzaskowskiego (chodzi tylko o efekt telewizyjny)
Prawda jest taka że każdy nawalał w trzaskowskiego nawet Hołownia i Senyszyn, co dawało taki efekt dla oglądającego jakby był on rzeczywiście jakimś "złym" człowiekiem. Ponadto przy takim torpedowaniu nie radził sobie z pytaniami, jak to w przypadku polityków PiSu i PO wygląda po prostu nie odpowiadał na pytania (identycznie jak Nawrocki).
Prawda jest taka że każdy nawalał w trzaskowskiego nawet Hołownia i Senyszyn, co dawało taki efekt dla oglądającego jakby był on rzeczywiście jakimś "złym" człowiekiem. Ponadto przy takim torpedowaniu nie radził sobie z pytaniami, jak to w przypadku polityków PiSu i PO wygląda po prostu nie odpowiadał na pytania (identycznie jak Nawrocki).

#raportzpanstwasrodka o co chodzi z Paterem i "Domkami na Madagaskarze"? on ma cos wspólnego z prężnie powstającym Osiedlem Lechia?
Niech się mury pną do gory!
Niech się mury pną do gory!

źródło: image
Pobierz
- pierwszy dosyć łatwy i skłaniam się do niego - w domu piętrowym na parterze dołożyć bloczek i zrobić wysokość sufitu 3m
- drugi to zamiast fundamentów zrobić płytę fundamentową
Co myślicie na te tematy ?
#budownictwo #budujzwykopem #dom
Co uważam?
Jak chcesz mieć wyżej sufit, to faktycznie podniesienie ścian jest potrzebne.
Płyta jest pewniejszym rozwiązaniem niż fundament, może nieco droższym. W niektórych przypadkach jedynym możliwym.
Wyższy sufit zawsze na plus
Płyta jest dobra jak masz niestabilny grunt. Masz niestabilny grunt?
@zeek: to jest bardzo dziwne wymaganie, trzymał bym się z dala od takiego wykonawcy.
Płyta będzie cię kosztowała majątek, a oszczędność energii nigdy nie pokryje różnicy. Sam chciałem płytę, ale jak wszystko przeliczyłem, włączając utraty energii, uznałem że to bez sensu.
'oszczędność energii nigdy nie pokryje różnicy.'
Pamiętam jak sąsiad się zastanawiał czy dać dychę styropianu na elewację bo jak liczył to mu wychodziło że się nigdy nie zwróci a teraz by się opłaciło i 20
Zrób wygodne schody, spro osób żałuje stromych schodów po kilku latach.