Wpis z mikrobloga

Czy wy też mieliście piosenki z dzieciństwa, które wywoływały u Was niepokój lub poczucie "nadchodzącej zagłady"? Tzw po angielsku "Impending doom" (takiego egzystencjalnego stracha). Wiele osób podaje piosenkę "locked out of heaven" od Bruno Marsa, lub nawet "Prayer In C". Dla mnie osobiście jest to "All Around The World". Z jakiegoś powodu ta piosenka zawsze miała dla mnie podświadomie creepy vibe. Nie wiem nawet dlaczego. Ten w kółko powtarzany refren...jest dla mnie z jakiegoś powodu dosyć psychodeliczny. A jak u was?
#muzyka #nostalgia #psychologia #psychiatria
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy wy też mieliście piosenki z dzieciństwa, które wywoływały u Was niepokój lub poczucie "nadchodzącej zagłady"?

@Join_Da_Tag: Tak owszem. Słuchając nawet obecnie czasami tego mam wrażenie jakbym miał zaraz jechać robić na kogoś najazd albo odsiecz bohatersko na białym koniu xD
Cztero0404 - >Czy wy też mieliście piosenki z dzieciństwa, które wywoływały u Was nie...
  • Odpowiedz
@Join_Da_Tag:

locked out of heaven - piosenka o seksie i stękający mężczyźni jako chórek.
Prayer In C - nieustannie opadający dźwięk, który się skończył, ale zaraz znów opada (specjalna sztuczka z dźwiękiem, która wytwarza takie wrażenie, ale nazwy nie pamiętam - na ogół stosuje się odwrotnie, dźwięk nieustannie rośnie), a do tego wokalistka śpiewa jakby miała zaraz umrzeć.
All Around The World - niski męski głos w tle, który tam
Nemayu - @JoinDaTag: 

locked out of heaven - piosenka o seksie i stękający mężczyźni...
  • Odpowiedz