Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pomijając, że jest to zwyczajnie dyskryminacyjny i niehumanitarny przymus zagrożony pozbawieniem wolności w przypadku niestawiennictwa, to ja wspominam to tak:

https://wykop.pl/wpis/72106257/obowiazkowecwiczeniawojskowe-pieklomezczyzn-piekno

#niedlakwalifikacjiwojskowej
@lawyerJamesMcGill +382
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #pieklomezczyzn #pieklokobiet #prawaczlowieka #dyskryminacjamezczyzn

#!$%@?ąc od całej sytuacji, jakie mamy prawo aborcyjne. Czy dobre, czy złe, czy kogoś to nie obchodzi. Czy ktoś jest prawcakim, czy lewackim trollem.
Porusza się cały czas temat, jakoby zostały naruszone prawa pacjenta
  • Odpowiedz
@SawyerJ: u mnie sama komisja to nie było nic strasznego. Nieprzyjemna jest raczej otoczka z nią związana bo:
- jest to jakiś przymus (za niestawienie grożą sankcje)
- człowiek jednak trochę czuje się "jak bydło"
- chyba wszyscy rozumiemy czemu to służy i z czym to się wiąże - z przymusowym wysłaniem człowieka na wojnę w sytuacji kryzysowej.
A tak ogólnie to tak zapamiętałem:
- była
  • Odpowiedz
@SawyerJ: Wszystko zależy od lekarza. Najgorsi byli starzy lekarze wojskowi. Ja pamiętam czasu komisji, a nie jakiejś kwalifikacji. I miałem kilka spotkań, lekarze w komisji OK, lekarka wojskowa więcej niż OK, za to szybka komisja to dwa dziady, które chcą szybko skończyć.
  • Odpowiedz
@SawyerJ dawno miałem, ale pamiętam że nikt nie kazał mi się rozebrać, tylko jakiś typ z komisji spytał czy z jajami wszystko w porządku czy coś i mi powiedział żebym się uczył to nie pójdę do wojska.
  • Odpowiedz
@SawyerJ: U mnie była normalnie, raz tylko poszła z---a od żołnierza bo głośno było na korytarzu. Każdy wchodził osobno o za parawanem się przebierał(nikt za jaja nie łapał itp.). Po padaniach rozmowa z żołnierzem o planach i tyle. Za to wizyty w WKU wspominam źle.
  • Odpowiedz
Właśnie wróciłem z komisji i wyglądała w porządku. Wszystko po jednej osobie, pomieszczenie szczelne dźwiękowo, kazano się rozbierać ale lekarz jedynie ocenił z odległości że jest git, nie uważam tego za uwłaczające (no chyba że masz mikrusa)
  • Odpowiedz