Aktywne Wpisy
Dxtr4 +29
No i spoko, ale jak ktoś mi powie, jak kupić mieszkanie za 700 tys. zł przy średniej krajowej, to ja bardzo chętnie posłucham. Bo jakoś nie widzę opcji odkładania 90% pensji przez 30 lat na kawalerkę z widokiem na śmietnik.
To jak to jest, czy dzisiejsze pokolenie serio jest niezaradne, czy jednak mamy po prostu przesrane?
#nieruchomosci #pieniadze #boomerskieporady #zycie #finanse #
To jak to jest, czy dzisiejsze pokolenie serio jest niezaradne, czy jednak mamy po prostu przesrane?
#nieruchomosci #pieniadze #boomerskieporady #zycie #finanse #

znowu wybudzenie 3:06 nad ranem i nie zmruzylem oka, a zasnąłem po północy.
Ja p------e co się stało z organizmem co spał kilkanaście godzin za nastolatka teraz nie może przespać nawet trzech.
I już czuje dzień z-----y, bo zmęczenie bol głowy a czeka mnie 8h kołchozu .
I
Ja p------e co się stało z organizmem co spał kilkanaście godzin za nastolatka teraz nie może przespać nawet trzech.
I już czuje dzień z-----y, bo zmęczenie bol głowy a czeka mnie 8h kołchozu .
I
Mój ostatni wpis został usunięty przez szanowną moderację po kilku minutach dlatego tym razem postaram się napisać to pięknym, polskim językiem bez używania pewnych specyficznych słów.
Żyjemy w Polsce, mamy rożne poglądy z którymi często się nie zgadzamy. W sytuacji w której wysoko postawiona osoba w amerykańskim systemie rządzącym atakuje jednego z naszych ministrów powinniśmy niezależnie od naszych poglądów zjednoczyć się i skupić na dobru Polski, a nie naszego specyficznego ugrupowania.
Jako przykład podam tutaj tarczyńskiego który na twitterze uznał że urządzi sobie festiwal toczenia beki z Pana Sikorskiego co według mnie jest niesmaczne, niedopuszczalne i mocno antypolskie. Na międzynarodowej scenie powinniśmy być skupieni i silni, a nie podzieleni i słabi.
---
A teraz druga sprawa.
Bez lania wody, amerykanie bratają się z ruskimi, a to nie jest w naszym interesie. Powinniśmy skupić się na finansowym wspieraniu biznesów Polskich i Europejskich. Przykładowo na reddicie powstało społeczeństwo 'buyfromeu' (można zrobić coś podobnego na wykopie #kupujzeuropy)
które w przeciągu miesiąca doszło do 150k użytkowników.
Oczywiście całkowicie rezygnacja z produktów amerykańskich będzie bardzo ciężka, istnieje szansa że przez długi czas niemożliwa, no ale od czegoś trzeba zacząć. PoloCocta/Kofola zamiast CocaColi/Pepsi. Małym krokami możemy powoli wprowadzać lekkie zmiany w naszych nawykach zakupowych/żywieniowych i wspierać naszych sojuszników.
Mam nadzieje że Moderatorzy będą zadowoleni z tej wersji (:
@THOgrim: i jeszcze "włącz myślenie" było dodać. A nie, zapomniałem, że wyborcom PiS i Konfederacji trzeba mówić, co mają myśleć.
@GerwazyHeghen cóż, trzeba będzie szukać alternatyw.
„Na międzynarodowej scenie powinniśmy być skupieni i silni, a nie podzieleni i słabi.„
Jak Tusk i reszta jego bandy skarżyła i atakowała Polskę w UE to wówczas Ci nie przeszkadzało, tak? Ha tfu