Wpis z mikrobloga

#usa #polityka #ukraina #wojna #polska #bojowkaradkasikorskiego #buyfromeu #kupujzeuropy

Mój ostatni wpis został usunięty przez szanowną moderację po kilku minutach dlatego tym razem postaram się napisać to pięknym, polskim językiem bez używania pewnych specyficznych słów.

Żyjemy w Polsce, mamy rożne poglądy z którymi często się nie zgadzamy. W sytuacji w której wysoko postawiona osoba w amerykańskim systemie rządzącym atakuje jednego z naszych ministrów powinniśmy niezależnie od naszych poglądów zjednoczyć się i skupić na dobru Polski, a nie naszego specyficznego ugrupowania.

Jako przykład podam tutaj tarczyńskiego który na twitterze uznał że urządzi sobie festiwal toczenia beki z Pana Sikorskiego co według mnie jest niesmaczne, niedopuszczalne i mocno antypolskie. Na międzynarodowej scenie powinniśmy być skupieni i silni, a nie podzieleni i słabi.

---

A teraz druga sprawa.
Bez lania wody, amerykanie bratają się z ruskimi, a to nie jest w naszym interesie. Powinniśmy skupić się na finansowym wspieraniu biznesów Polskich i Europejskich. Przykładowo na reddicie powstało społeczeństwo 'buyfromeu' (można zrobić coś podobnego na wykopie #kupujzeuropy)
które w przeciągu miesiąca doszło do 150k użytkowników.

Oczywiście całkowicie rezygnacja z produktów amerykańskich będzie bardzo ciężka, istnieje szansa że przez długi czas niemożliwa, no ale od czegoś trzeba zacząć. PoloCocta/Kofola zamiast CocaColi/Pepsi. Małym krokami możemy powoli wprowadzać lekkie zmiany w naszych nawykach zakupowych/żywieniowych i wspierać naszych sojuszników.

Mam nadzieje że Moderatorzy będą zadowoleni z tej wersji (:
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EditorTM: Nikogo do niczego nie zmuszam, nie wiem które zdanie zinterpretowałeś jako przymus. Sugeruje lepszy ogar języka polskiego (sugeruje, nie zmuszam). Mogę także poradzić żebyś korzystał z polskich książek do nauki polskiego a nie rosyjskich, są lepsze jakościowo (:
  • Odpowiedz
@GerwazyHeghen:

„Na międzynarodowej scenie powinniśmy być skupieni i silni, a nie podzieleni i słabi.„

Jak Tusk i reszta jego bandy skarżyła i atakowała Polskę w UE to wówczas Ci nie przeszkadzało, tak? Ha tfu
  • Odpowiedz
@EditorTM: Zasmucę Cię, ale powinniśmy =/= musimy/mamy tawariszu. Ale rozumiem że taka subtelna różnica może umknąć jeżeli polski nie jest twoim pierwszym językiem, albo masz dwucyfrowe IQ.
  • Odpowiedz