Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Rzucać robotę nie mając nowej oferty?

Chcę zmienić pracę, bo obecna mnie dobija, jestem przemęczony i wypalony. Rozważam zrobienie sobie kilku miesięcy przerwy na odpoczynek i naukę, żeby być lepiej przygotowanym do rozmów kwalifikacyjnych. Mam odłożone dość kasy, żeby nie pracować przez ten okres, ale jednocześnie trochę się boję, bo jednak jest ryzyko, że nic nie znajdę.

Ktoś był w podobnej sytuacji? Co zrobiliście? Mireczki, podzielcie się doświadczeniami, doradźcie.

#it #praca #pracbaza #pytanie #korpo #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli masz jakieś umiejętności które powodują że możesz wybierać w pracach to śmiało. Odpoczynek, a nawet sama zmiana branży dużo robi dla psychiki i ogólnego samopoczucia. Ale jeśli boisz się że nic nie znajdziesz, to obawiam się że raczej nie wyróżniasz się w żadnej kwestii spośród średniej i możesz mieć problem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jako ktoś na bezrobociu, kto szuka nowej pracy już dłuższy czas, stanowczo odradzam taki pomysł. Chyba że masz pewność, że pracodawcy będą się o Ciebie bić (ale ja też tak myślałem). Zalecam jednak ostrożność. Jeżeli masz czas umowę na czas nieokreślony, to ewentualnie przemyśl L4 z pwoodu wypalenia, jeżeli masz taką możliwość.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim tak jak up uwazam. Jakis punkt zaczepienia warto miec z robotą. Po kilku miesiacach moze byc ciezko i wezmiesz byle co. I sie okaze ze bedzie gorszy hajs, gorsza robota itp
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bezrobocie z wyboru to glupota obecnie, lepiej zacznij mocniej szukac i dopiero zmieniaj, ja niby jakis skillset mam porzadny a roboty zastepczej w sensownej stawce nie moge znalezc od paru miesiecy, occzywiscie ciagle pracuje
  • Odpowiedz