Wpis z mikrobloga

@obieq: ciekawe było to że w pewnym momencie liczba graczy była na tyle duża, że znaleźli się osoby ktore napisały programy wspomagające np. do robienia rozpiski rzucania magi, były zloty i gra pojawiała się w początkowych edycjach PGA.

Tutaj masz listę graczy w komentarzach, widać że była nagonka na komentowanie ;): https://wykop.pl/link/37984/reddragon-strategiczna-gra-online-nowa-era

@mieszau https://x.com/mieszau pewnie dużo wie ;) w końcu ja programował
  • Odpowiedz
  • 0
@Biki55: nie. Jest jakaś czeska wersja w której nic się nie dzieje od 5 lat i raczej się to nie zmieni. Polską wersję kod i chyba prawa do gry ma pewien autystyczny admin i nie chce ani gry uruchomić ani odpsrzedac kodu.
Jak stwierdził "kiedyś" coś z tym zrobi czyli nigdy.
Miałem plan to odtworzyć ale niestety brak czasu a dokładniej to inne przedsięwzięcia na 1 planie
  • Odpowiedz
@obieq: nie pamiętam dokładnie ale z tego co kojarzę:
ziemię kupowało się w zakładce budowa / ziemia, ale tylko do pewnego pułapu było to opłacalne, ok. 30k później trzeba było zdobywać siłą od innych księstw.
Wojsko: swoją ludność mogłeś przekierować w różne miejsca, np zawody w zatrudnieniu, albo do wojska. Każda rasa miała po 2 jednostki elitarne (e1 i e2) oraz rekrutów (e0). Wystawienie e2 było drogie bo wymagało dużo złota i
  • Odpowiedz
  • 0
@kallor: widzę że ładnie zapamiętałes. Mi już takie szczegóły wyleciały z głowy ale to właśnie było super że ludzie się potrafili zgadać i rozplanować ataki bez discordow itp. Na lokalnym forum gildii.
No i każdy logował się w wolnej chwili odklikal te ~24 tury czy iles i czekał na kolejny dzień (albo trzaskał 10 multikont)
Znalazłem sporo screenów z polskiej i czeskiej wersji gdzie trochę widać co się tam działo
  • Odpowiedz
@obieq: Po wielu latach udało mi się skontaktować się z ludźmi którzy tworzyli projekt fanowski na bazie starego dobrego red dragona skompletowałem to co krążyło w sieci i zdaje się, że dysponuję kompletną działającą wersją. Nie wiem na czym to fruwa i czym było skompilowane bo jest to wersja lokalna gdzie można tłuc się przeciwko non-human koalicjom. Generalnie z czegoś takiego można by było odtworzyć już całą mechanikę gry którą
  • Odpowiedz
To wersja odtworzona w Delphi i jest skompilowana w pliki exe. Zainteresowanym mogę rozesłać do zabawy ale póki ktoś nie przełoży tej wersji np. na PHP + SQL to raczej marnie widzę wersję typowo serwerową dla większego grona odbiorców.
  • Odpowiedz