Aktywne Wpisy

Arbuzlele +90

enzomatrix +6
Chcę kupić auto sprowadzone z zagranicy, sprzedawca namawia mnie na spisanie umowy na tzw. niemca, czy takie namawianie nie podchodzi pod jakiś paragraf?
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#technologia #spacex #musk #trump #ukraina #programowanie
@zgubilem-konto a satelitarny nie? Co to jest bts. Nie znam się na tym a pytam z ciekawości xd
@fraciu: BTS to po prostu stacja bazowa telefonii komórkowej, taka wieża z antenami, która łączy twój telefon z siecią.
@fraciu: Tak, satelitarny internet jest niezależny od BTS-ów, bo korzysta z sygnału przesyłanego bezpośrednio z satelity na orbitę, a nie z naziemnych stacji komórkowych. Wystarczy antena satelitarna i odpowiednie urządzenie, żeby złapać sygnał, nawet tam, gdzie BTS-ów nie ma.
@fraciu: Starlink to internet satelitarny.
No i chyba (tu nie wiem, ale się wypowiem) trudniej zhackować, namierzyć itd.
Starlink to istna maszyna do
@fraciu: starlinki masz na orbicie max 530 km bodajze, inne sa na orbicie 20+ tys km. jezeli chodzi o "technologie 21 wieku", to w danym czasie masz z 3 satelity w zasiegu, ale one lataja z wieksza predkoscia niz kreci sie ziemia wiec one przekazuja ciebie
@Icouldbeyourmom: Starlinki latają na wysokości ~300-500 km. 99% masy atmosfery mieści się w 50km od planety.