Wpis z mikrobloga

Dopiero co pochwaliłem Krzycha, a ten zaczyna gadać Berkowiczem.
Foteliki dla dzieci to komunizm, bo wystarczą podkładki z blatu z ikei. Akurat average prawo o ruchu drogowym w Europie to baza, jak i rozwój motoryzacji w kierunku bezpieczeństwa, zatem przykład udanych regulacji, ale gwoźdź w mózgu obowiązuje.

#polityka #bekazprawakow #konfederacja #4konserwy #neuropa
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiccoloColo: Bosak już raz powiedział, że jak dziecko urodzi się z tak poważną wadą rozwojową, że umrze, no to po prostu umrze. Widać na dzieciaki bez fotelików to też się rozciąga ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 12
@PiccoloColo: Moja mama jechała na tylnym siedzeniu bez zapiętych pasów (bo takie czasy były) to tak przywaliła głową w przednią szybę, że skończyło się na badaniach w szpitalu. Szczęśliwie to było skrzyżowanie i mój ojciec dopiero ruszał bo przy większej prędkości nie miałabym matki. Byłam wówczas dzieciakiem.

Zagotowała mnie jego retoryka i wsadziłabym dziś tego gościa do tego jego wynalazku i niech jeździ. Ciekawe jak potem ofiarom wypadków będzie się
  • Odpowiedz
@PiccoloColo może gdyby ludzie używali podkładek zamiast fotelików to by ich tylu się nie utopiło podczas zeszłorocznej powodzi, bo przecież pan marszałek by nie kłamał, że te wszystkie śmierci były klasyfikowane jako wypadki drogowe prawda?
  • Odpowiedz
@M4rcinS: apogeum ilości zabitych na polskich drogach to okolice 1997 roku. Obecnie mamy kilkukrotnie więcej samochodów a ilość wypadków i ofiar spadła drastycznie.
  • Odpowiedz
@PiccoloColo dobra Bosak a ile ty miałeś wypadków że bez fotelika przeżyłeś. No pewnie zero xD ale gdyby twój stary przyfurgal już przy 50kmh w drzewo to byś wyleciał jak z pracy albo pas by ci tętnice szyjna przeciął xD
  • Odpowiedz
@PiccoloColo: "Stworzono regulacje która generuje koszty" XD Ciekawe czy rodzice dzieci, które zginęły lub utraciły zdrowie na skutek braku fotelika mogą powiedzieć, że zaoszczędzili chociaż pieniądze na tym foteliku xD
Wydaje mi się, że każdy rozsądny człowiek, nauczony również jakimś tam doświadczeniem życiowym (chociaż wydaje mi sie, że nie trzeba mieć dużo doświadczenia życiowego akurat w tej kwestii) wie, że taniej zapobiegać niż leczyć.
  • Odpowiedz