Aktywne Wpisy

darkhorse +183
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Soothsayer +82
Bydgoszcz dzień dwudziesty piąty, czuję, że finał jest coraz bliżej, finałowa konfrontacja ze starym. Nie da się współpracować z człowiekiem, którego jedynym sensem życia jest narzekanie na wszystko, popełniłem błąd wyciągając do niego pomocną dłoń, źle zinterpretowałem jego narzekanie, nie chodzi o to, żeby rozwiązać problem tylko żeby mieć na co narzekać, w momencie kiedy ja rozwiązuje jego problem to staję się jego wrogiem bo zabieram mu sens życia czyli powód do
źródło: d9ebd71f-8870-4bc3-b8d9-3cd5b2664591
Pobierz

Obecnie mam płytę gazową, ale w ramach remontu musiałbym przerabiać przebieg (obecnie jest w eksponowanym miejscu) rury gazowej w kuchni, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Dlatego zastanawiam się nad całkowitą likwidacją instalacji i rezygnacją z gazu oraz przejściem na płytę indukcyjną. Dodatkowo za indukcją przemawia brak spalin (kwestia szkodliwości i klejącego nalotu), a także łatwiejsze utrzymanie czystości. Głównym problemem jest to, że w mieszkaniu mam tylko jedną fazę i moc przyłączeniową 4 kW, a jej zwiększenie obecnie nie jest możliwe. To oznacza, że w płycie będę musiał ustawić ograniczenie mocy np. 3,7 kW, co w teorii przełoży się np. na 2 pola na maksymalnej mocy lub wszystkie na około 50%. Ewentualnie jedno pole na maksimum / dwa na 50% + piekarnik / pralka / zmywarka.
Czy ktoś z Was korzysta z podobnego rozwiązania? Jak wygląda komfort #gotowanie — da się wygodnie gotować, czy jednak jest to mocno uciążliwe? Na jakiej mocy zazwyczaj gotujecie (jaki poziom i ile dostępnych poziomów mocy)?
Będę wdzięczny za wszelkie opinie i doświadczenia!
@MgrMarecki Nie będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) wystarczy, że pociągnę kabel wzdłuż przez cały blok (przyłącze budynku jest 3 klatki dalej), a następnie w moim pionie i finalnie z pionu do mieszkania. Instalacja w budynku ma około 55 lat, na klatce są wkręcane bezpieczniki topikowe.
@Karl_Cotlet: Dlaczego?