Wpis z mikrobloga

Hej, na co zwracać uwagę przy zakupie zmywarki (pierwszy raz kupuję zmywarkę). Co najlepiej żeby taka zmywarka miała poza oczywistościami typu możliwość zmywania naczyń? Potrzebuje 45 do zabudowy, większa się nie zmieści. Jakies konkretne firmy unikać? budżet do 2000tys.
#zmywarka #agd #kupujzwykopem #kuchnia
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@incar: Jak już wybierzes model to koniecznie sprawdź w necie opinie, bo czasem fajnie wyglądające modele są niepraktyczne i wychodzi to po pewnym czasie
  • Odpowiedz
@incar: Zwróć uwagę na to, czy bardziej będzie Ci odpowiadał koszyczek czy szuflada na sztućce, na rodzaj zawiasu oraz na to żeby była przynajmniej w klasie C. Ogromną popularnością cieszą się zmywarki Electroluxa (z systemem dyszy satelitarnej) oraz Whirlpoola z PowerCleanem. Jak ktoś nie ma pojęcia to napisze Ci żebyś kupił Boscha lub Siemensa, gdyż w domu ma starą 20 lat (nie mają nic wspólnego z obecnymi Boschami, oprócz nazwy
  • Odpowiedz
@incar: Plusik do szuflady na sztućce. Odnośnie otwieranej zmywarki to nie wiem czy to ma sens. Jak się otworzy zaraz po zmywaniu para pójdzie w mieszkanie a jak otworzysz po paru godzinach to zdąży skroplić się i najwyżej naczynia będą ciut bardziej wilgotne.
Sam jestem rozczarowany moją zmywarką od Amica która dużo na początku się psuła ale wykupiona dodatkowa gwarancja załatwiła sprawę. Po wymianie paru części służy. Morał z tego
  • Odpowiedz
@incar żeby była produkowana w Polsce (Amica, Bosch, Siemens, Whirlpool :) poza tym, metalowe dno, regulowana wysokość górnej szuflady, dobry motyw to wyświetlacz który pokazuje czas na ziemi i żeby się sama otwierała
  • Odpowiedz
@incar: mam 60cm Samsunga z automatycznym otwieraniem, metalowym spodem (raczej nie warto iść w gownolit) i niestety tą słynną szufladą na sztućce. To jest jedyny minus i w życiu bym drugi raz nie wybrał szuflady względem koszyka. Niewygodne, niepraktyczne, po prostu gorsze. Jeśli musisz mieć węższą zmywarkę to zrozumiały kompromis, ale przy 60 cm ta szuflada to shit
  • Odpowiedz
@incar ja polecam z Ikei, mam prawie najwyższy model. One są wyższe niż normalnie w sklepie, bo w ikei mają wyższe blaty. Jestem maksymalnie zadowolony, 3 lata pracuje. Polecam też z jakąś sygnalizacją, kiedy kończy, w mojej jest timer wyświetlany na podlodze
  • Odpowiedz
@incar moja z Ikei jest wyprodukowana przez Bosch jak dobrze pamiętam. Te dodatkowe cm w górę robią mega robotę. One oznaczają „być” wielu wysokich garnków w środku. Rodzice mają standardową zmywarkę i im się dużo mniej mieści. No i zdecydowanie polecam wersję z projektorkiem, wyświetlającym na podłodze czas do końca i co tam aktualnie ona robi. No co najmniej jakąś diodę sygnalizującą
  • Odpowiedz
@incar bralbym boscha, który sam się otwiera po myciu. Szuflada na sztućce to shit, w koszyku dużo lepiej się wszystko domywa. Kupuj 60, 45 jest za mała i będziesz tego szybko żałować.
  • Odpowiedz
@incar: OLX zmywarka BOSCH/ Siemens podpytaj majstra który tym handluje serwisuje który poleca dasz te 500zł, do tego czujnik zalania na Wifi/ Zigbee jeśli masz home assistant za 30zł z aliexpres jakby nie daj Bóg coś się w------o.
Za resztę wyjazd do Rzymu na parę dni ;)
  • Odpowiedz